Terörist başı Bayık'a operasyonu ABD engelledi!

ABD, Irak’ta Cemil Bayık’a operasyona giden Türk istihbaratçıları, KYB üzerinden PKK’ya bildirdi. MİT’e operasyona yapan PKK, istihbaratçıları Kandil’e götürdü.

Terörist başı Bayık'a operasyonu ABD engelledi!
Terörist başı Bayık'a operasyonu ABD engelledi!
GİRİŞ 21.09.2017 08:36 GÜNCELLEME 21.09.2017 08:39
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arap medyasına konuştu. Çavuşoğlu’na, “İki MİT görevlisinin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı” yönündeki iddia soruldu. Çavuşoğlu, “PKK sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak bahsi geçen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok” yanıtını verdi.

ABD, OPERASYONU PKK'YA SIZDIRDI

Sözkonusu gelişmenin arkasında, ABD-PKK ittifakını ortaya koyan yeni bir kanıt ortaya çıktı. ABD’nin, PKK elebaşı Cemil Bayık’a yönelik Türkiye’nin operasyon hazırlığını, terör örgütüne sızdırdığı öğrenildi.

MİT’e, geçen temmuz ayında KCK Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Bayık’ın bel ağrısından dolayı Süleymaniye’de bir hastaneye yatacağı istihbaratı geldi. MİT bu istihbaratın ardından Cemil Bayık’ı almak için operasyon hazırlığı yapmaya başladı. Ancak CIA, MİT’in operasyon hazırlığı olduğu bilgisine ulaştı. CIA, MİT’in operasyon hazırlığını Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üzerinden PKK’ya iletti. Bunun üzerine Bayık, hastaneye gitmedi. Bölgeye giden ekip, operasyonun sızdırılması üzerine geri döndü. Bunun üzerine harekete geçen PKK, aralarında iki MİT mensubunun da olduğu ekibe Süleymaniye-Erbil yolu üzerinde pusu kurdu.

LAHUR TALABANİ’NİN ROLÜ

CIA, MİT’e ulaşan Cemil Bayık istihbaratını KYB’nin istihbarat teşkilatının başındaki kişi olan Lahur Talabani’ye ulaştırdı. MİT’e yönelik karşı operasyon PKK ve Lahur Talabani koordinasyonunda gerçekleşti.

KYB TEMSİLCİLİĞİ KAPATILDI

Bu olaydan sonra Türkiye, olaydaki sorumluluğu nedeniyle KYB’nin Ankara’daki temsilciliğini kapattı. Temsilci Behroz Gelali sınırdışı edildi. Aydınlık, temsilciliğin kapanmasından sonra Behroz Gelali’ye ulaştı. Gelali, Aydınlık’a “Ankara’daki ofisimizin kapatılması Kuzey Irak’ta operasyon düzenlerken PKK’nın eline düşen MİT’çilerden dolayı olmuştur” dedi. Gelali, bu süreçte KYB ile hiç kimsenin irtibata geçmediğini savundu. Gelali, operasyondan haberleri olmadığını ileri sürdü ve KYB üzerinden PKK ile pazarlık yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

PKK ise MİT mensubu kişilerin ellerinde olduğunu, yakında kimliklerini de açıklayacaklarını ileri sürdü.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 169
  • Urfalı 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD=Terörist(.)
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunun altında kalmaması lazım! ABD,ye sert nota ve elindeki ABD ajanlarını infaz!!
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    operasyonu neden abd ye haber veriyonuz,terörün başı zaten abd,gerisi kukla
    Cevapla
  • hıghlander 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer pkk mit elemanlarımızı öldürürse ve salvermezse,Türkiye,elindeki bir yabancı ajanı ve dışarıda ki birkaç Amerikan ajanını infaz eder mi..!
    Cevapla
  • abdullah 23 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer pkk mitçilerimizi öldürürse hapishanelerdeki bütün pkk lıları kurşuna dizelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak