'Müslüman' araştırmasından çıkan çarpıcı sonuç!

15 Avrupa ülkesinde Müslümanlar arasında yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.

'Müslüman' araştırmasından çıkan çarpıcı sonuç!
'Müslüman' araştırmasından çıkan çarpıcı sonuç!
GİRİŞ 21.09.2017 15:08 GÜNCELLEME 21.09.2017 15:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Daha önce Bertelsmann Vakfı’nın Avrupa’daki Müslümanlar arasında yaptığı araştırmadan Müslümanların Avrupa'ya iyi uyum sağladığı, ancak kabul görmediği sonucu çıkmıştı. Şimdi ise Temel Haklar için Avrupa Birliği (Fra) ajansı çok daha kapsamlı bir araştırmaya imza attı. 15 Avrupa ülkesinden 10 bin 500 Müslümanın katıldığı aratıştırmada katılımcıların yarısından fazlası, yaşadığı ülkenin vatandaşı. “Kendinizi yaşadığınız ülkeye bağlı hissediyor musunuz?”, “Resmi kurumlara güveniyor musunuz?” sorularına katılımcıların yüzde 76'sı, “Evet, bağlılığı çok güçlü, polise, yargıya ve siyasete güveniyorum” yanıtını verdi. Bu sonuca göre AB'deki Müslümanlar, resmi kurumlara AB'nin yerli vatandaşlarından çok daha fazla güveniyor.

TÜRKLERİN YÜZDE 82’Sİ...

Özellikle Finlandiya ve İsveç'te resmi kurumlara güvenen Müslümanların oranı çok yüksek. İtalya ve Hollanda'da daha düşük. Almanya'da ise ortadalarda. Almanya'da kökeni nedeniyle dışlandığını düşünen Türklerin oranı yüzde 18. Ama Afrika ülkelerinden gelen Müslümanların yüzde 50'si Almanya'da dışlandığı görüşünde.
Müslümanlar kendilerini yaşadıkları ülkeye ait hissetmelerine rağmen, yüzde 39'u son 5 yılda kökeni nedeniyle iş ve konut ararken dışlandığını söylüyor. Özellikle Afrika kökenli Müslümanlar daha çok dışlandıkları görüşünde.

DAHA HOŞGÖRÜLÜLER

Sadece Müslüman oldukları için dışlandıklarını düşünenlerin oranı; yüzde 17. Ama bu sayı 2008 yılına kıyasla çok daha artmış görünüyor. 2008'de bu oran onda birdi. Ankete katılan Müslümanların yüzde 90'ının başka inançtan arkadaşları var. Yüzde 92'si başka inanç ve dinden insanların komşusu olmasına karşı değil. Buna göre Müslümanlar başka dinlere karşı daha hoşgörülü. Bertelsmann Vakfı'nın araştırmasına göre ‘komşumun Müslüman olmasını istemem’ diyen Avrupalıların oranı yüzde 19 çıkmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Mika 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence kökeni ve dini nedeniyle dışlanma daha fazla
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    bilinen birşey zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular