Sınırda askeri hareketlilik! Araçlar sınırı geçti

Türkiye'nin zırhlı araçları ve iş makinaları, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sınırın diğer tarafında geçti. Sınır kapısını geçen araçlar, İdlib öncesi ara bölgede bekletiliyor.

GİRİŞ 21.09.2017 15:58 GÜNCELLEME 21.09.2017 16:33
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam ABD Başkanı Trump ile çok kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri Ortadoğu'daki gelişmeler olacak. Görüşme sonrası Türkiye'ye dönecek olan Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve MGK'yı toplayacak. Ardından ise pazartesi günü Putin Türkiye'ye gelecek. Putin'le yapılacak görüşmede de ana gündem maddesi Suriye ve Astana görüşmeleri olacak.

Diplomatik görüşmeler ardı ardına yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise Irak sınırının sıfır noktasında başlattığı tatbikata ve sevkiyatlara devam ediyor.

Barzani'nin adlığı referandum kararına mesaj niteliği taşıyan tatbikatta namlular K.Irak'a çevrilmiş durumda. Öte yandan Suriye sınırına ise sevkiyat sürüyor. 

ASKERİ ARAÇLAR İDLİB İÇİN SINIRDAN GEÇTİ

Astana'daki kritik zirvede Rusya, İran ve Türkiye, El Kaide’ye bağlı grupların kontrolündeki İdlib’de dördüncü çatışmasızlık bölgesinin sınırları konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma ile ilgili bilgi veren kaynaklar, uygulanacak senaryonun İdlib’in üç bölgeye ayrılması şeklinde olacağını belirtiyor. Buna göre ilk bölge (batı yakası), Ankara’nın gözetiminde tutulacak.

Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'nda askeri hareketlilik yaşandığı bildiriliyor. Hazırlıklar kapsamında Türkiye'nin zırhlı araçları ve iş makinaları Suriye tarafında giriş yapıyor.

Suriye'nin İdlib bölgesine yönelik ilk sevkıyat yapılmaya başlandı. Sevkıyat kapsamında ilk olarak iş makineleri ve zırhlı araç geçişi sağlandı.

ARAÇLAR ARA BÖLGEDE BEKLETİLİYOR

Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen askeri iş makineleri, güvenlik önlemleri eşliğinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvezögü Sınır Kapısı'ndan geçti. Çeşitli birliklerden gönderilen iş makinelerinin yer aldığı 8 araçlık askeri konvoy, Reyhanlı ilçesine geldi.

IRAK SINIRI: ASKERLER İPEK YOLUNDA TATBİKATTA

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şırnak'ın Silopi ilçesindeki habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlatılan tatbikat devam  ediyor.  Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3  kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkının karşısındaki tatbikat alanı bugün de  genişletildi.  Tatbikata katılan büyük bölümü tank olmak üzere geliştirilmiş zırhlı  personel taşıyıcı, tank çekicileri, ilk yardım araçlarından oluşan araçlar ile  çok sayıda askerin katıldığı tatbikatta, iş makineleriyle kazılan mevzilere  kırmızı şerit çekildi.   

Askerler, Silopi-Habur arasındaki uluslararası İpek Yolu'nda tek sıra halinde yürüdü. Yaya olarak gerçekleştirilen tatbikatın ardından askerler alana döndü.

YORUMLAR 102
  • Tefrika 6 yıl önce Şikayet Et
    Komik insancıklar
    Cevapla
  • bülent tan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu vatanımın selameti için huzurumuz için allah devlet büyüklerimizden başta SN . CUMHURBAŞKANIMIZ dan razı olsun allah yarve yardımcınız olsun .amin.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin işleri maalesef çok ağır aksak gidiyor lojistik berbat . çok ağır halbuki çok hızlı olursa başarılı olur bence buralarda göstermelik işler yapılıyor isteksizce sanki amerika gelde al buralarını deniyoradamlarda geliyor merak etmeyin.
    Cevapla
  • Orhan DAĞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah (CC) yardımcınız olsun inşallah. Cenabı Allah CC sizleri her türlü zalimlerin kurdukları tuzaklara karşı sizleri muhafaza etsin inşallah Gazanız mübarek olsun Cenabı Allah bu uğurda yar ve yardımcınız olsun Aminnnnn
    Cevapla
  • şerafettin SAĞLAM 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC yardımcınız oşsun gözünüz açık kılıçlarınız keskin hedefleriniz her zaman bertaraf olsun inşallah YÜCE ALLAH ım sizleri her türlü zalimlerin kerdukları tuzaklara karşı sizleri korusun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması