Bir dilencinin aylık kazancı 6 bin lira

Siir'te Belediye'nin yaptığı araştırmaya göre bir dilencinin aylık geliri 5-6 bin lira arasında.

Bir dilencinin aylık kazancı 6 bin lira
Bir dilencinin aylık kazancı 6 bin lira
GİRİŞ 22.09.2017 15:28 GÜNCELLEME 22.09.2017 15:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Belediye Zabıta ekipleri hazırladıkları, 'Aylık 6 bin TL kazanıyor musunuz?' yazılı broşürleri kent merkezinde dağıtarak, dilencilere karşı vatandaşları uyardı.

Siirt kent merkezinde insanların dini duygularını sömürerek geçimlerini sağlayan dilencilere yönelik operasyon yapıldı. Siirt Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin düzenlediği dilenci operasyonunda aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 20'ye yakın dilenciyi yakaladı. Siirt'in işlek caddeleri, camiler ve okul önlerinde operasyon yapan zabıta ekipleri, kentin muhtelif yerlerine, 'Aylık 6 bin TL kazanıyor musunuz?' yazlı afişleri asarak vatandaşların dilencilere karşı dikkatli olmalarını istedi.

Vatandaşların dini duygularını sömürerek, haksız kazanç elde edildiğini belirten Siirt Belediyesi Zabıta Memuru Özür Eker, "İlimiz geneli çarşı, hastane ve cami avlularında dilencilik yaparak haksız kazanç elde eden Suriye uyruklu ve yerli vatandaşlara karşı yaptığımız uygulamalar sonucunda bu kişilerin yaklaşık 6 bin liraya yakın bir para kazandıklarını tespit ettik. Yakaladığımız dilencileri müdürlüğe götürerek yasal işlem yapıyoruz ve üzerlerinde çıkan paralara el koyuyoruz. Ayrıca kendilerine 5326 sayılı kanun gereği 109 liralık bir ceza kesiyoruz. Bu dilenciler insanların dini inançlarını ve duygularını sömürerek genelde çocukları kullanıyorlar. Belediye Başkanlığı olarak bir farkındalık oluşturmak maksadıyla görmüş olduğunuz afişleri asıyoruz" dedi.

YORUMLAR 11
  • musti_34 6 yıl önce Şikayet Et
    ben şahsen ihtiyacı olan dilendiğine hiç inanmam yoksul insan onurlu gururludur bırakın dilenmeyi kimseden isteyemez dilenmek haramdır herkes kendi bildiği ihtiyacı olanlara vermeli
    Cevapla
  • tarafsiz yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet dilenenin mal varligina el koysun. 109 tl cezamı olur ?
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda ayda en az 15000 tl asağı değil
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Dilencilerin hepsinin en az 2-3 evi var..insanlar maalesef hala Para veriyor bunlara hemde dilencilik için kaçırılan sakat bırakılan çocukların vebali oluyorlar? verdikleri 3 kuruşda boşa gidiyor?.
    Cevapla
  • İşsiz mühendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde mi dilensek diplomayı boğazımıza asıp.
    Cevapla
  • Kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben az para verdiğim için kaç dilenciden hakaret işittim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı