Türkiye'nin Irak tezkeresinde çarpıcı detay

Türkiye'nin IKBY'deki 'bağımsızlık' referandumuna karşı sert tutumu devam ederken, yarın TBMM'ye gelecek Irak tezkeresindeki madde dikkatleri çekti.

Türkiye'nin Irak tezkeresinde çarpıcı detay
Türkiye'nin Irak tezkeresinde çarpıcı detay
GİRİŞ 22.09.2017 17:33 GÜNCELLEME 22.09.2017 17:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Daha önceki tezkerelerde yer almayan ibarede 'Irak'ta etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler' gerekçesi yer alıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin referandum ısrarı sürerken ve Kerkük adım adım çatışmaya sürüklenirken Türkiye’de gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) zirvesi ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’na çevrildi.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00'da olağanüstü toplanacak.

DİKKATLERİ ÇEKEN İBARE

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Başbakanlık Tezkeresi'nde dikkati çeken bir ibare de yer aldı. Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilerek, "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

İLK TEZKERE

Meclis'ten çıkan tezkerelerin ilk örneği 1950'de görüldü. 6 Aralık 1950 yılında onaylanan tezkere ile Türkiye Kore Savaşı'na asker gönderdi. TBMM'nin 6 Aralık birleşiminde, "Dünya barışını kurmak, korumak ve insanlığın emniyet ve huzurunun sağlanması amacıyla Türk askerinin BM orduları saflarına katılması" yönündeki Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

ERDOĞAN KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda cumartesi günü yapılacak Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerine katılacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • Asa 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet savaşları başlıyoooooorrrr ....Vatana millete hayırlı olsunn
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 2. israil' i kurmak için elinden geleni yapıyorlar.Buraya da taş koyalım. 100 sene daha düşünüp dursunlar.
    Cevapla
  • akrepsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani.yolunu.kaybetmis,cok Avrupa.devletleri.ve.irak.komsu ları.refanduma.karsi.irak.vatandasa.olacak.trk.ye.sinirda.karari bekliyor.bosuna.asker.cikarmadi cunku.barzanin.ne.yapacagi.merak.konusu.oldu.iki.hafta.once.trk.ye.meydan.okudu.az.zaman.kaldi
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    hep boş konuşup duruyoruz, askeri güç dışında ortadoğuda laf işlemiyor, icraata geçmek için geç kalıyoruz
    Cevapla
  • üğür 6 yıl önce Şikayet Et
    hanı bır ata zozü vardı soz gümüşse sukut altındır bakıyorüm bazı yoruncu arkadaşler hemen saldırıya gectıler bakın bayler burası ortadoğu kürtler sofrası bene herkes gendı gücüne gore heraket etmelı dır kuru laflerle kurtler sofrasınden bır şeyley kapamasın eyer o kücün varsa ve uzun soluklu bır gücse bırde kaşındekınle deng bır gücün varsa bırılerı on yılden berı oraya aklınız almayacak kader yatırım yapmiş bunu unutmayın saldır saldır güzelde amma neyle sende o denge varmı haydı herkese ıyı geceler
    Cevapla
  • ügür :D 6 yıl önce Şikayet Et
    türkçeyi nerden ögrednmişsindir ügür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı