Sınırda bekleyen asker sayısı belli oldu!

Suriye iç savaşının kaderini belirleyecek İdlib operasyonu için eller tetikte.

GİRİŞ 23.09.2017 08:42 GÜNCELLEME 23.09.2017 10:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Rusya’nın liderliğinde düzenlenen Astana Zirvesi’nde alınan kararlar kapsamında bölgeye kısa süre içinde büyük bir operasyon yapılması bekleniyor. Birkaç gün içinde başlayacağı belirtilen İdlib operasyonu için 20 bin askerin sınırda olduğu öğrenildi.

İdlib operasyonu öncesi El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) mayınlama yapabilme ihtimali nedeniyle operasyonlarda bilinen yollar yerine ilk aşamada alternatif yollar açıldığı öğrenildi. Operasyon planlarının gizli tutulduğu belirtilirken, İdlib’e bir kaç noktadan girileceği değerlendiriliyor. Operasyonun anlık olarak belirlenen nokta hedeflerle ilerleyeceği çünkü HTŞ’nin çatışma starejisine göre hareket edileceği belirtildi.

TEZKERE TBMM'DE

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, AK Parti grubunun 213 imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusundaki Başbakanlık Tezkeresi’nde, Türkiye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilerek, “Diğer taraftan, Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır” ifadesine yer verildi. Tezkerede, “Bütün bu gelişmeler çerçevesinde; terör ile Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldu bittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir” denildi.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 5
  • R.a 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allah'ım askerlerimize güç kuvvet versin insallah herkes sağ salim evine döner
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    o büyük Allah isini iyi bilir Süryede oynan Enperyalislerin cirkin oynunu Russya bekledi sonunda bozdu .
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    2 cephe bizi yoracak.
    Cevapla
  • semsi 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya süryede oyunu bozdu iyi yapti natsu abd desi oyunlari bozuldu süryede cirkin oyun.
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Türk milletini korusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?