Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çatışma!

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, Haşdi Şabi güçlerinin ateş açması sonucu 1 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çatışma!
Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çatışma!
GİRİŞ 25.09.2017 15:41 GÜNCELLEME 25.09.2017 16:42
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, Haşdi Şabi güçlerinin ateş açması sonucu 1 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Tuzhurmatu Asayiş Sorumlusu Muhammed Faik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuzhurmatu'dan Diyala'nın Hanekin ilçesine gitmekte olan 8 kişilik Peşmerge grubuna Haşdi Şabi tarafından ateş açıldığını belirtti.

Peşmergelerin yol kenarında mola verirken Haşdi Şabi'nin saldırısına maruz kaldığını iddia eden Faik, olayda 1 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini, 2'sinin de yaralandığını söyledi.

Faik, Peşmerge'ye ateş açan grubun Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Asaib Ehlilhak örgütüne mensup olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Sözcüsü Ali Hüseyni ise Tuzhurmatu'da Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında çatışma çıktığı yönündeki iddiaları yalanlayarak saldırının kaynağının bilinemediğini belirtti.

ERŞAT SALİHİ: SÖYLEMİŞTİK REFERANDUM ÇÖZÜM DEĞİL

Öte yandan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Söylemiştik. Referandom çözüm diğil. İşte bir az önce, silahlı Türkmenler ile peşmerge Tuzhurmatuda çatışmaya başladılar." ifadeleleri yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • tarih şaşmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikan-kürt-israil ittifakına karşı rus-iran-türk ittifakı kurulmalı buda şiilik ve sünniliği karıştırmadan anti siyonist çatı olarak ifade edilmelidir ifadeler önemlidir kürdistan lafından vazgeçin siyonist amerikancı kürt grubu ifadesini kullanın bölücü siyonist hareketler kürtlerin içinde çoktur bu önemlidir kendini dindar gösterip israile çalışan çok adam var osmanlı ve cumhuriyet dönemi kürt isyanlarında bu zihniyetler çok iş yapmıştır
    Cevapla
  • fatihin nesli 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyorsunda iranın ve rusyanın ipiyle kuyuya inilirmi. ikiside güven vermiyor.
    Cevapla
  • ZAZA MÜSLÜMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani, nın yeğeni diyor ki konu ırak in içinde bulunduğu durumla ilgili. Komşularımiza ait bir planımız yok falan. Madem öyle haberin resmindeki Tuekiye topraklarının ne işi var reklam panolarında!!!!
    Cevapla
  • ahali 6 yıl önce Şikayet Et
    herşey abd isteğiyle oluşuyor ne barzani nede talabani nede apo abd bayram yapmaya hazırlanıyor bedava petrol abd ye akacak
    Cevapla
  • gaga 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun nesinden korkacan allah aşkına büyük kürdistan abd desteği ile kuruluyor iran anladı biz anlamadık siz ondan korkun yawwwwwww
    Cevapla
  • mırrı 6 yıl önce Şikayet Et
    büyük israil aslında kaŕdeş
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    haşdi şabi türkmen gücü? aklını peynir ekmekle yiyen arkadaşa hayret ediyorum... barzani ve ekibi terörist olarak nitelendirilmeli ve o muameleyi görmeli! devlet yetkililerine duyurulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!