ASELSAN geliştirdi! Hudutlara şahin gözü geliyor

TUSAŞ, “ANKA Blok B” olarak adlandırılan İHA’ların ilkinin teslimatını eylül ayında yaptı.

GİRİŞ 26.09.2017 07:20 GÜNCELLEME 26.09.2017 08:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

TUSAŞ’ın ürettiği ANKA insansız hava araçlarının (İHA) ASELSAN’ın geliştirdiği yeni nesil radar sistemleriyle donatılan modeli, sınırlarda istihbarat toplamak için gün sayıyor.

Gazete Habertürk'ten Murat GÜrgen'in haberine göre TUSAŞ, “ANKA Blok B” olarak adlandırılan İHA’ların ilkinin teslimatını eylül ayında yaptı. Aralık ayında da ikinci ANKA Blok B’nin teslimatı gerçekleştirilecek.

TUSAŞ’ın ürettiği ANKA tipi İHA’ların daha gelişmiş gözetleme yeteneğine sahip olan yeni konfigürasyonu “ANKA Blok B” ismini taşıyor. ANKA Blok B, üzerinde ASELSAN’ın geliştirdiği “Yapay Açıklıklı Radar SAR /ISAR / GMTI” sistemini taşıyor.

ANKA Blok-B, bu sistem sayesinde yağışlı, bulutlu ve karanlık havalarda hedef tanımlama yeteneğine kavuştu. ANKA Blok A konfigürasyonunda elde edilen bilgi birikimiyle Blok B konfigürasyonunun gövde ağırlığı azaltıldı. Böylece Blok B konfigürasyonu daha önce üretilen Blok A konfigürasyonuna kıyasla daha yüksek irtifaya çıkabiliyor ve daha uzun süre havada kalabiliyor. Blok B uçaklarında, Blok A’dan farklı olarak “kompozit ana iniş takımları” bulunuyor. Gelişmiş radar sistemlerine sahip bulunan ANKA Blok B tipi İHA’lar hudut hattında uçarak bölgesel izleme ve istihbarat toplama faaliyetlerine katkı sağlayacak.

YORUMLAR 18
  • Zahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Kocum bilgilende oyle yaz..imam hatip okullarinda fen bilimleri de ogretildigini bilmedigin belli..yoksa kartal imam hatip Okulunun devamli turkiye ve uluslararasi okul yarismalarinda dereceyi giirdigini bilirdin..bari cahilligini burada gosterme..Ama yorumundan oyle anlasiliyorki sen con art niyetlisin
    Cevapla
  • rambo 34 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ile rekabet için, daha çok imam hatip değil, daha nitelikli eğitim veren fen liseleri , anadolu teknik liseleri lazım..kimse başını deve kuşu gibi kuma gömmesin .. Dünya gerçeklerini görün artık..
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    motor üretin motor.motor.motor.motor.motor.
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji sart terörle muçaledede
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel. Sınırımız güvende! Ancak tehlike içimizde! Barzani Irak'ı böldü! Yakında İran ve Türkiye var! Esas tehlike bu bunu önlemek gerek. Bu da Devletin gizli refleksi olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri