TSK, oy sayımı sürerken bu fotoğrafı paylaştı!

Irak Savunma Bakanlığı, Türkiye ile ortak sınırda Türk ordusuyla birlikte ortak manevralara başladıklarını açıkladı.

GİRİŞ 26.09.2017 09:37 GÜNCELLEME 26.09.2017 10:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığından da Silopi/Habur bölgesinde devam eden tatbikatın üçüncü safhasının yarın (salı) başlayacağı, söz konusu safhaya Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurların da katılacağı bildirildi. TSK, Kuzey Irak'taki tartışmalı referandumun ardından, oy sayımının sürdüğü sıralarda, resmi sitesinde Türk ve Iraklı askerlerin fotoğraflarını paylaşması dikkat çekti.

Irak Savunma Bakanlığı'nın açıklamasını duyuran Reuters haber ajansı, Irak ve Türkiye'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum düzenlemesine karşılık olarak alınacak önlemler konusunda işbirliğine gittiğini duyurdu. 

Irak Özel Kuvvetleri'ne mensup 30 askerin sınırda olduğu bildirildi.

TSK'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Eylül'de Silopi/Habur'da başlattığı tatbikata ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir."

YORUMLAR 21
  • ismail serin 6 yıl önce Şikayet Et
    irakin tek yapacagi var zaman kaybetmeden mudale etmesi ABD ni isgalci ilan ederek ulkeden ayrilmasini istemeleri onlar oldugu mutetce orta doguyu kac ufak parcalara ayrilacak turkiye iran ve irak bir olarak bu seri def etmelri lazim.
    Cevapla
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm Kürt Müslümanları bölünme değil birleşme tek yumruk olma arzusundadır.
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    birleşenler müslüman deil israilin yavrusu olacaklar çünkü İsrailin bu topraklardaki emeli hiç bitmeyecektir,boşuna pkk yı silahlandırmıyor ABD , çünkü pkk maşa .pkk İlerde bu toprakları çok çok çok zor eğer alırlarsa ... pkk dan alcak olan israil dir.Aslında Kürt_Türk kardeştir her zaman aynı coğrafyayı beraber yaşamışlardır.Bu ayrımcılık başa bela olcaktır ve oluyorda
    Cevapla
  • m.taş 6 yıl önce Şikayet Et
    mehter marşıyla girin aslanlarım
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya insanlara yalan söylemeninde bir bedeli Allah katında var daha bunda bir kaç ay önce ibadi cumhurbaşkanımıza dünya kadar hakaret lerde bulundu şimdide tatbikat bu kardeşim yaaaa
    Cevapla
  • Hasan Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani ve yandaşları hapı yuttu.. Savaş cigitkanligi yapan yorumcular hangi çağda yasiyoruz? Türkiye en az kayıpla olayı çözmek istiyor, saldirmak demek şehit ve gazileri bekleme manasına geliyor, çünkü her savaşta zaiyat olur, savaş her zaman son seçenektir, bizim askerimiz kıymetli öyle her yere salinacak usaklar değiller, bilmem anlatabildimmi?!
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    yav 50 bin askeri irakta yuvalanan pkk oldurmedimi asıl sen bu dunyada misin uzayli
    Cevapla
  • Vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman çanakkalede de şehit ve gazi kaygısı yaşasaydık şuan bunları bile konuşmuyorduk! Bu vatan uğruna şehit vermeyeceksek, gazi olmayacaksak ne için yaşıyoruz daha! Kesin askerliğini bile yapmamışsındır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!