Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam! İşte, yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı...

Motorlu Taşıtlar Vergilerine ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından son dakika açıklaması gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklamasına göre, Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 40 zam geleceğini belirtti. Buna göre Motorlu Taşıtlar yeni vergi oranları nasıl olacak? İşte, yanıtı…

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam! İşte, yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı...
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam! İşte, yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı...
GİRİŞ 04.10.2017 09:38 GÜNCELLEME 04.10.2017 09:38
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Motorlu Taşıtlar Vergilerine ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 40 zam geleceği açıklandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilgili Torba Yasa'nın bugün Meclis'e gönderileceğini ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orta Vadeli Program'ın açıklandığı basın toplantısında konuştu ve gelir getirici çalışmalar kapsamında çeşitli değişikliklere gittiklerini belirtti.

Binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisini gelecek seneden itibaren yüzde 40 artıracaklarını belirten Naci Ağbal, vergileme sisteminde de değişikliğe gidileceği bilgisini ulaştırdı.

SADECE BİNEK OTOMOBİLLERE İLİŞKİN BİR ARTIŞ VAR!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sadece binek otomobillere ilişkin bir artış var. Ayrıca 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren motorlu taşıtlar vergisinde sistem değişikliğine gidiyoruz. Şu anda sadece motor silindir hacmini dikkate alan sistem var. Binek otomobilin değerini de dikkate alan yeni bir tarife değişikliğine geçiyoruz. Yeni alınacak binek otomobillerde aracın değeri de vergide belirleyici olacak. Değeri arttıkça vergi miktarında da yüzde 10 ve 20 oranında artış olacak" dedi.

YENİ MOTORLU TAŞITLAR VERGİ TUTARLARI NE OLACAK?

Motor hacmi 1300 cc ve altındaki 1-3 yaş araçlardan 646 TL, 1300 cc-1600 cc arası araçlardan 1035 TL, 1601 cc-1800 cc arası araçlardan 1827 TL, 1801-2000 cc arası araçlardan da 2878 TL yıllık MTV alınıyor.

Yüzde 40'lık artışın ardından, 1300 cc ve altındaki 1-3 yaş araçların vergisi 904 liraya, 1300 cc-1600 cc arası 1449 liraya, 1601 cc-1800 cc arası 2558 liraya, 1801-2000 cc arası 4 bin 29 liraya çıkacak. Bu rakamların üzerine yeniden değerleme oranı kadar bir zam gelip gelmeyeceği ise henüz belirsiz.

Daha yüksek motor hacmi ve daha yaşlı araçların vergilerinde de benzer şekilde yüzde 40'lık artış meydana gelecek.

mtv

YORUMLAR 31
  • yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    ben kendime söz verdim Türkiye dik durdukça kuru ekmeğe razıyım. ancak bu vergiler geri alınmazsa ak parti müthiş oy kaybedecek. ilk kez millette böyle bir tepki gördüm hemde ak partili arkadaşlarımda. bence bu düzenleme geri alınıp tasarrufla kapatılmalı
    Cevapla
  • Okan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte hiç bir devlette hiç bir verginin geri alındığı görülmemiştir, devlet gelir kapısı yarattıysa toplamaya devam eder.
    Cevapla
  • karadeniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi Sayın bakan kendiniz söylemediniz mi "otomobil sektöründe vergi dilimleri çok yüksek" diye. ikincisi ne zam yaptınız bu insanlara da gelir vergisinde artış yaptınız. Bence bu saçmalığa bir an önce son verilmeli ki mensubu olduğunuz partinin adına yakışır bir hareket olsun. Adaletsizlik yapmayın ayıptır günahtır yeteri kadar soğuttunuz insanları
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletteki tepki çok büyük. Maliye ve para politikası iflas etmiş durumda. Bu oranın Reisi sıkıntıya sokmak için bizzat yapıldığını düşünüyorum. Maliye bakana da bu konuda güvenmiyorum.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ya ya nedemezsin
    Cevapla
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil halki yasat ki devlet yasasin zihniyetitir bu ne lahana tursusu bu ne pehriz
    Cevapla
  • yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece otomobil değil gelir vergiside arrtı ve daha öncede limitlerle oynayarak vergi arttırıldımilletin tepkisi normal
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir ailede bir otomobil yok iken, birkaç otomobil sahibi olundu Toplu taşıma araçlarını kullanma mecburiyetinde olanlarıda hatırlayıp şükredelim.
    Cevapla
  • habeś 6 yıl önce Şikayet Et
    kamuda fuzuli harcama inanılnaz boyutta. Kamu saltanatı maalesef devam ediyor. Ne yapsın Reis, bürokrasi vurdum duymaz. Kul kakkına riayet yok. Şunu da söyleyim, gösteriş için de mescide ilk koşanlar onlar. Önce israfı önleyelim...Sonra bu miilet fedakarlık yapar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!