Çukurca ve Ağrı'da çatışma! Şehit ve yaralılar var

Çukurca'da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Bir acı haber de Ağrı Doğubayazıt'tan geldi.

GİRİŞ 29.09.2017 09:44 GÜNCELLEME 29.09.2017 14:40
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye- Irak sınır hattının Çukurca İlçesi’nin karşısında yer alan Kuzey Irak’ın Kanimasi bölgesinde dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK’lı teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Çatışmada şehit olan evli ve 4 çocuk babası Uzman Çavuş Yahya Acar için bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlenirken, yaralı askerlerin ise Şırnak’ta tedavi altına alındığı belirtildi.

AĞRI'DAKİ ÇATIŞMADA: 1 ŞEHİT 

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde başlatılan geniş çaplı operasyon sırasında 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 2 korucu yaralandı. Çatışmada 4 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "25 Eylül 2017 tarihinde Doğubayazıt İlçesi Yaygınyurt Köyü Civarında 3 Afganlı göçmenin bölücü terör örgütü mensuplarınca vurularak öldürülmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığınca bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlarda; 28 Eylül 2017 Perşembe günü Güngören Köyü civarında teröristlerle sıcak temas sağlanmış, 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmalarda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 2 güvenlik korucusu yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir" denildi.

ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN’A DÜŞTÜ

Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar’ın şehit olduğu haberi memleketi Samsun’un Havza İlçesi’ne ateş düşürdü. Havza’da oturan baba Aslan Acar, bu sabah oğlunun şehit olduğu haberini ilçe yetkililerinden aldı. Aslan Acar, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, eşi ve çocuklarının ise Ankara’da oturduğu öğrenildi.

KANİMASİ'DE BOLU KOMANDO TUGAYI'NDAN 400 KİŞİLİK BİR GRUP MEVCUT

Kuzey Irak’ta Bamarni’de Türkiye'nin tanklar ve piyadeden oluşan 500 kişilik bir mekanize taburu var. Sınırın sıfır hattındaki Kanimasi’de ise Bolu Komando Tugayı’ndan 400 kişilik bir grup mevcut. Bu komandolar PKK’nın sınır geçişlerine karşı konuşlanmış durumdalar.

KATO'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda bulunan üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 terörist güvenlik kuvvetleri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi. 

Edinilen bilgiye göre 19 Nisan tarihinde başlatılan operasyonla Kato Dağı teröristlerden temizlenmiş ve operasyonlarda önemli noktalara üs bölgeleri kurulmuştu. Kato Dağı'nda sürdürülen temizlik operasyonu tüm hızıyla devam ederken, dün gece 2 terörist üs bölgesine sızma girişiminde bulunurken fark edildi. Güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin küçük 'Kandil' olarak adlandırdığı ve girilmez denilen bölgeye asker polis ve güvenlik kuvvetleri müşterek olarak 19 Nisan tarihinde temizlik operasyonu başlatmış ve teröristlere ait onlarca mağara, sığınak bulunarak imha edilmişti. Temizlenen Kato Dağı'nın önemli noktalarına güvenlik kuvvetleri konuşlandırılmıştı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

VAN'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Van ili Erciş ilçesinde devriye görevi ifa eden ekiplerimiz ile BTÖ mensuplarının karşılaşması sonucu çıkan silahlı çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

YORUMLAR 44
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc.mekanını cennet kılsın.Yakınlarına sabır ,gazilerimizede şifalar versin Amin.
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    simdibirlikve ksrdeslikzamani budusmanlarakarsi birligimizi godtermezamani buoyunun nekurte neturke faydasivar bu dupeduz israileve silah fsbrikalarina faydasivar islamcorafyasin aslafaydasiyok bir olalim diriolallim gardas olalim
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    allahim almacanimi islam bayragi turanda dalgalanmadan
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    bir yazarımızda şehit olan askerde amerikan askerlerinin giydiği çelik yelek varmıydı. çelik yelek olsaydı kurtulurmuydu diye niye sorgulamaz.
    Cevapla
  • tarıkÜlkücü 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet eylesin. Allahcc pkk ypg gibi örgütlerinin Türk askerinin elinden perişan olmalarını eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor