ABD'nin istediği o papazın telefonundan çıktı!

ABD’nin serbest bırakılmasını istediği Rahip Craig Brunson’un cep telefonunda ‘temas kurulacaklar’ FETÖ’cü subaylar listesi çıktığı öğrenildi.

ABD'nin istediği o papazın telefonundan çıktı!
ABD'nin istediği o papazın telefonundan çıktı!
GİRİŞ 03.10.2017 08:16 GÜNCELLEME 03.10.2017 08:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD’nin ısrarla Türkiye’den istediği İzmir Alsancak’taki Protestan Diriliş Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunson’un cep telefonunda yapılan incelemere FETÖ’cü subayların isimlerinin bulunduğu ‘temas kurulacaklar’ listesi ele geçirildiği öğrenildi.

Brunson’un cep telefonunda ayrıca maklube yapımı videosu olduğu belirlenirken, bir FETÖ hücresiyle bağlantılı olduğu tespiti yapıldı. Brunson geçen kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında İzmir’de tutuklu.

TRUMP SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

Donald Trump-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvesinde de serbest bırakılma talebi gündeme gelen rahip Brunson’un geçtiğimiz eylül ayında milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla, eşi Norine Lyn Brunson’la birlikte sınır dışı edilmesine karar verildi. 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Brunson ve eşi evinden alındı.

Türkiye’deki oturum izinleri de bittiği için Göç İdaresi’ne teslim edilen Brunson çifti, sınır dışı işlemleri devam ederken FETÖ soruşturmasındaki bir gizli tanık ifadesiyle gözaltına alındı.

Gizli tanık ifadesinde, çeşitli illerde misyonerlik faaliyetlerinde bulunan Brunson’un örgütün İzmir imamı Bekir Baz ile irtibatlı olduğunu, Zaman Gazetesi’ne çok sık gittiğini söyledi. Gizli tanık, Brunson’un FETÖ ile ilgili övücü nitelikte sözler söylediğini ve örgütle yakın ilişkisi olduğunu anlattı.

Rahip Brunson hakkındaki iddialar ve telefonundan elde edilen somut delillerle örgütle bağlantısı konusunda önemli bir şüphe oluştuğu ve bu nedenle tutuklandığı belirtildi. Bir rahip olan Brunson’un telefonunda ‘temas kurulacaklar listesinde’ FETÖ’cü subayların çıkması güçlü delillerden biri olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 12
  • Tliiiiiiii 6 yıl önce Şikayet Et
    Papaz kaçtı
    Cevapla
  • hayinler 6 yıl önce Şikayet Et
    terore bulasmis cavsuzu sucuyokmus gibi istiyorlar kendileride islerini yaptilardiye halkban genl mu ve riza sarafi sucsuz yere tutuyorlar o zaman onlarda serbes biraksinlar kendi papazlari ne kesilmis bizim sucsuz insanlarimizi tutuyorlar bos yere
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver papazımızı al papazını
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Al papazı , ver papazı.
    Cevapla
  • Abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver onu al bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor