İstanbul'un o ilçesinin adı değişiyor

AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’na bir teklif sundu. Teklif komisyonda kabul edildi

İstanbul'un o ilçesinin adı değişiyor
İstanbul'un o ilçesinin adı değişiyor
GİRİŞ 03.10.2017 17:05 GÜNCELLEME 04.10.2017 07:27
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’na bir kanun teklifi sundu. Komisyonda oylanan teklif kabul edildi.

İl ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetki veren “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri sürerken, AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin adının “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için komisyona bir kanun teklifi sundu. İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mehmet Muş, Hüseyin Bürge ve Haydar Ali Yıldız imzasıyla verilen kanun teklifinde, İstanbul’un fethinin manevi komutanı olarak milletin gönlünde mümtaz bir yeri olan sahabe Halit Bin Zeyd Ebu Eyyüp El-Ensari Hazretlerinin medfun bulunduğu ilçenin adının halk arasında ve hatta yurt dışında “Eyüpsultan” ismiyle bilinmesine rağmen ilçe için kullanılan “Eyüp” isminin Eyüpsultan isminde bulunan mana ve mefhum ve mahiyeti ifade etmede yetersiz kaldığı belirtildi. Teklifte, ilçe isminin halk arasında bilinen ismiyle anılması ve milletin kültür, inanç ve milli değerlerinin yaşatılması amacıyla Eyüp isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Teklifin tasarıya eklenmesi için verilen önerge, komisyonda oylanarak kabul edildi.

YORUMLAR 57
  • 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten eyüp sultan yani neyine değiştiriyorlar olan ismi
    Cevapla
  • fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    fatih te fatihsultan olmalı
    Cevapla
  • Şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeşilköy havaalanının adı,kadir topbaş havaalanı olmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Malumun ilanı olmuş. Zaten biz yıllardır eyüp demeyiz. Doğma büyüme 40 yaşında bir İstanbullu olarak Eyüp e giderken hep Eyüpsultana gidiyoruz deriz. Bu şekilde tescillenmesi de çok güzel olur vesselam.
    Cevapla
  • elif 6 yıl önce Şikayet Et
    bizler zaten eyüpsultan diye telaffuz ediyoruz güzel olmuş gerçeğe uygun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı