Erdoğan'a suikast davasında karar açıklandı!

Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi davasında 34 sanık hakkında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

GİRİŞ 04.10.2017 14:26 GÜNCELLEME 04.10.2017 16:33
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, ikisi firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Mahkeme Başkanı 30 sayfalık kararı okuyor. İşte verilen kararlar:

- Eski yarbay Hüseyin Yılmaz beraat etti.

- Davanın 1 numarası FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyası ayrıldı.

34 SANIĞA MÜEBBET HAPİS

- 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

- Gökhan Sönmezateş'e 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

- Sanıklardan 3 teknisyene müebbet hapis cezası verildi.

ESKİ BAŞYAVERE 18 YIL

- Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili davada suikast girişimine yardım eden isimlerden eski Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali yazıcı’ya 18 yıl hapis cezası verildi. 

'MENFEZ PAŞASI'NA 4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

- FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin davada, sanıklardan FETÖ'nün "üs imamı" olarak anılan, "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'ya, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin davada, sanıklardan eski Binbaşı Şükrü Seymen'e, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

SÖNMEZATEŞ: SON SÖZÜ SÖYLEMEYİ REDDEDİYORUM

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi davasında sanıklar son sözlerini söyledi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmanın sonuna gelindiğini ve sanıkların tek tek son sözlerini söylemelerini istedi.

Suikast timi lideri eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmez’e son sözünü soran Mahkeme Başkanı sanık Sönmezateş, “Son sözü söylemeyi reddediyorum” dedi.

BAŞYAVER: SON SÖZÜ ANKARA'DA SÖYLEYECEĞİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelin yerini suikast timine söylediği ileri sürülen sanıklardan Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine, “Son sözümü Ankara’daki çatı davada söyleyeceğim. Şu anda konuşmayacağım” dedi.

İDDİANAMEDEN

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyordu.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyordu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 89
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara verecekleri yemekler ve bakım masrafları haram olsun.
    Cevapla
  • Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Son sozunuz batsin Vatan Hainleri sizi. Geberin mapuslarda
    Cevapla
  • HUKUK 6 yıl önce Şikayet Et
    Hergün acı çekecekler.her gün ölecekler..
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar idam olmuyorlar tamam ancak "ağırlaştırılmış müebbet" cezası hiç bir şekilde affa uğramıyor. ağır hastalık, yaşlılık vs. hiç bir şekilde af yok. yani içiniz rahat olsun dışarı çıkma ihtimalleri yok. içeride ağır şartlarda yaşayıp orada ölecek bu hainler. belki de öylesi daha iyi. millete çektirdiklerine karşı ömür boyu çekecekler. ahirette de millet yakalarına yapışacak tabi.
    Cevapla
  • gardiyan 6 yıl önce Şikayet Et
    yanılıyorsun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 36 yıldır ve ülkemizde şu anki cezaevleri de rahattır. Cezaevinin önünden geçmekten korkanların cezaevi ile ilğili söylediklerine de bakma, peki bu adamlara cezasını infaz edecek olan meslektaşlarımın psikolojisini hiç düşündün mü,?
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp gelirse yeniden yargilayip serbest birakacak
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi hepsi konuşmaya başlar ağalarının kurtarmasını bekliyorlardı mühebbeti görünce bir bir döküleceklerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar