Sadece İstanbul'daki rakam şoke etti!

İstanbul'da devletin el koyduğu FETÖ şirketlerine ait yasal takip gerektiren 150 bin dosya olduğu ortaya çıktı.

Sadece İstanbul'daki rakam şoke etti!
Sadece İstanbul'daki rakam şoke etti!
GİRİŞ 07.10.2017 12:43 GÜNCELLEME 07.10.2017 12:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantılı şirketlere el konuldu, varlıkları ise Hazine’ye devredildi. Şirketlere ait tüm dosyalar da Maliye Bakanlığı’nın takibine alındı. 

BİR AVUKATA BİN DOSYA

Alınan bilgilere göre İstanbul'da FETÖ'ye ait şirketlerden 150 bin alacak, verecek ve icra dosyası Maliye Bakanlığı avukatları tarafından takip edilmeye başlandı. Dosyalar Maliye Bakanlığı'nın İstanbul’da görevli 150 avukatına paylaştırıldı. Her bir avukat bin dosyanın yasal takibiyle ilgileniyor. 

48 ŞİRKETE DAHA EL KONULDU

FETÖ'nün finans kaynağı olan yüzlerce şirket yaklaşık bir yılı aşkın süredir kayyumlar tarafından yönetiliyor. Dün de Uğur Derin Dondurucu dahil 48 şirkete kayyum atandı. Aralarında ünlü markaların olduğu şirketlerin, tüm iş ve işlemleri devletin kontrolüne girdi. Himmet ve bağış paralarıyla kurulan şirketlerin yanı sıra FETÖ’yü maddi olarak destekleyen işadamlarına ait şirketlere de el konuldu.

Bu şirketlerin ticari ilişkileriyle ilgili yasal işlem yapılan tüm dosyalar Maliye Bakanlığı avukatlarına devredildi. Bakanlığın, FETÖ şirketlerine ait dosyaların öncelikli olduğunu belirttiği öğrenildi. FETÖ’cü şirketlerin alacak takibi, icralık olan alacak-verecek dosyaları, hatta şirketle ilgili her türlü yasal süreç kamu avukatları tarafından yapılıyor.

TMSF’nin Eylül ayı itibariyle FETÖ bağlantıları nedeniyle el koyduğu şirket sayısının 909 olduğu bildirilmişti. Bu rakam Türkiye genelindeki şirketleri kapsıyor. Sadece İstanbul’daki şirketlere ait dosyaların 150 bin olduğu diğer şehirlerdeki dosyalarla bu rakamın çok daha fazla olacağı belirtiliyor.

PROSEDÜR BİTTİ, İADEDE SÖZ ABD'DE 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili ''Kısa bir süre önce sözleşmeler kapsamında bütün taahhütler yerine getirilmiştir. Yani şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır'' dedi.

Gaziantep’te konuşan Gül, bütün delil ve klasörlerin ABD makamlarına ulaştırıldığını belirterek ''Şu an 'demokrasiyi merkeze aldığını' ifade eden her ülkeye yakışan gereğini yapmaktır. ABD’den Türkiye'deki 250 cana kıymış ve bu da belgelenmiş olan terör örgütü elebaşının iadesini istiyoruz. Prosedür şekli anlamda tamamlandı'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Adalet Bakanlığı’na 3 bin 500 personel alınacağını kaydeden Gül, diğer yandan 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir alımı gerçekleştirileceğini böylece yaklaşık 6 bin genci adliye teşkilatları bünyesinde istihdam etmiş olacaklarını dile getirdi.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 2
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Geberesice onune bakiyor.Deccali insALLAH toprak cekiyordur......
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    çok bekleriz ülke olarak...... içme coca colasını, marlborasını, doğum için abd ye gitme, taşıma yeşilleri yanında, giyinme adidas (yahudi) nike marka, kullanma ariel persil vs. hadi bakalım... hadiii
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!