Kömürlükten 200 bin sahte ilaç çıktı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 270 bin sahte ilaç ele geçirildi.

Kömürlükten 200 bin sahte ilaç çıktı
Kömürlükten 200 bin sahte ilaç çıktı
GİRİŞ 07.10.2017 15:08 GÜNCELLEME 07.10.2017 15:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yurt dışından getirilen sahte  ilaçların İstanbul üzerinden Türkiye genelinde piyasaya sürüldüğü yönündeki  ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele  Şubesi ekipleri, insan sağlığını tehlikeye atan suç şebekesini çökertmek için  düğmeye bastı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen  ekipler, düzenledikleri eş zamanlı operasyonla Ankara'da 6, İstanbul ve Bursa'da  birer olmak üzere 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ankara'da bir evin kömürlüğünde aralarında zayıflama ve cinsel gücü  artırıcı hapların da bulunduğu 200 bin sahte ilaç ile 17 kilogram esrar ele  geçiren ekipler, Demetevler semtinde suç şebekesi tarafından kurulan çağrı  merkezine de operasyon düzenledi.

Emniyete getirilen şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda sahte hapların  dağıtımının yapıldığı iş yerlerini belirleyen ekipler, bitkisel ürünler satan  mağaza zincirinin şubelerinde satışa hazır haldeki 70 bin sahte hapı da topladı.

Zanlıların barkodlu olması gereken cinsel gücü arttırıcı hapları,  "Yurt dışından getirildi, barkodu bu yüzden yok, orijinal." diyerek sattıkları,  "zayıflama ilacı" adı altında piyasaya sürdükleri ürünlerde ise sağlık Bakanlığı  onayının bulunmadığı tespit edildi.

Şüphelilerin, mağazalarda satılan sahte ilaçlar için katalog  hazırladıkları ve güven sağlamak amacıyla bu katalogların altına, kurdukları  çağrı merkezinin numarasını yazdıkları belirlendi. Zanlıların, ayrıca çağrı  merkezi üzerinden sipariş aldıkları ve kargo yoluyla sahte ilaçları müşterilerine  ulaştırdıkları öğrenildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, insan sağlığını tehdit eden sahte ilaç satışının  engellenmesi için operasyonların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu aktar miktar yürü iş yapan baharatçılar denetim algına alınmalı gelişi güzel macun karışım hazırlayıp hasta olan insanlara sahte umutlar satmaktadırlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?