Topuz’un emri kimden aldığı ortaya çıktı

Amerikan Konsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz, FETÖ’den tutuklandı. Savunmasında emri müdürü Jason Sandoval’dan aldığını açıkladı.

GİRİŞ 09.10.2017 11:15 GÜNCELLEME 09.10.2017 11:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ajan Sandoval'ın "ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA)" kimliği altında görev yaptığı ortaya çıktı....

Teröristbaşı Gülen, ABD'nin Pensilvanya kentindeki ininde saklandı. Türkiye, firari hainin iadesi için tüm belgeleri ABD'ye yolladı. Ancak Amerikan makamları, işi tırmandırdı. ABD, FETÖ'ye sırt verirken, Türkiye'ye iki önemli operasyon yapıldı. ABD'li papaz Craig Brunson, İzmir'de FETÖ'den tutuklandı.

Son olarak Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz adlı Türk hapsi boyladı. Topuz, 17-25 Aralık kumpasını tezgâhladıkları gerekçesiyle tutuklanan emniyetçi Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Nazmi Ardıç ve Mehmet Akif Üner'le bağlantılı çıktı.

Yine firari savcı Zekeriya Öz ile irtibatı vardı. FETÖ'cü Topuz hakimlik sorgusunda "Ben ilk defa Zekeriya Öz ile Çağlayan Adliyesi'nde ABD'li heyet ile görüştüm. Kendisi ve bir başka ismini hatırlayamadığım Cumhuriyet Savcısı'nın katıldığı bir toplantıydı. Bana sorulan telefon görüşmesini bu toplantıyı organize etmek için yaptım. Zekeriya Öz'e telefonu vermemi müdürüm bana söyledi. Müdürümün ismi Jason Sandoval'dır" şeklinde ifadeler kullandı.



1998 YILINDAN BERİ AJAN!

İşte Jason Sandoval'ın fotoğrafına TAKVİM ulaştı. Sandoval'ın ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde çalışan ve ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) İstanbul Bürosu'nda müdür olduğu anlaşıldı. Özgeçmişine göre Sondoval, 1998 yılından beri ajanlık yapmaktaydı. Öte yandan Metin Topuz'un Ergenekon soruşturmaları sürecinde savcı Zekeriya Öz'e gizli tanık bulduğu da bir tanık ifadesinde yer almıştı. O tanık, ifadesinde verilen isimleri söylemek istemeyince gizli tanık yapılmaktan vazgeçildiğini anlatmıştı..

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 22
  • Ey ecnebiler 6 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz dedik sade topuz geldi ama yetmez ...durmak yok!
    Cevapla
  • Anadolu evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    "Mağdurlar Meydanında" milket senide bekliyor Metin Topuzzzz !!!
    Cevapla
  • Canım Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyunu verdiği partiyi sorarsanız CHP der. Bir başka deyişle Cehalet ve Hıyanet partisi. Ancak onlar düşmana uşaklık eder.
    Cevapla
  • resmi görevi 6 yıl önce Şikayet Et
    Resmi görevi DEA odaklandığı konu ise eroin türkiye meksika taliban ve avrupaya eroin trafiği. DEA ajanlarına kimse engel çıkartmaz genelde bürokraside ne isterlerse yaparlar çünkü bunlar asıl koşullar ne olursa olsun herkesi uyuşturucu ticaretine destek olmakla suçlayıp CIA in de hedefine koymaktan çekinmezler. NARCOS adlı dizide de olduğu gibi. Erdoganı da talibanla barış görüşmeleri yapılsın dedi diye devirmeye kalktı bu ve bunun organize ettiği güçler.
    Cevapla
  • selami uçar 6 yıl önce Şikayet Et
    Kopacaksa kopsun. Bu ülke her türlü zorluğa alışkın. Ama bu illetlerden kurtulduğumuz zaman bağımsız ülke statüsüne kavuşuruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!