Firardan önce ilk durak konsolosluk

ABD’nin son hamlesi ile konsoloslukların teröre verdiği destek günyüzüne çıktı.

Firardan önce ilk durak konsolosluk
Firardan önce ilk durak konsolosluk
GİRİŞ 11.10.2017 07:18 GÜNCELLEME 11.10.2017 07:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

15 Temmuz’un kilit ismi Adil Öksüz ile bağlantısı çıkan ABD, konsolosluk görevlisi Metin Topuz’un casusluktan tutuklanmasıyla, ikinci FETÖ şüphelisini koruma altına aldı. Almanya, terör bağlantısı ile aranan Deniz Yücel’i 1 ay konsoloslukta saklarken, baskıların ardından teslim etmek zorunda kalmıştı. Yunanistan ve Belçika konsoloslukları da PKK ve DHKP-C’li teröristlerin yurtdışına kaçmalarına kolaylık sağlamıştı.

lkeler arası diplomasinin ilk adımı olan konsolosluklar, Türkiye’de adeta terör örgütlerine örtülü destek veren merkezlere dönüştü. Sicili en kabarık ülke konumunda bulunan ABD, son hamlesinde Fetullahçı Terör Örgütü üyesi casuslarını açıkça korumaya başladı. ABD’nin kirli sicili ilk olarak, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün, ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından arandığı ve irtibat kurulduğu bilgisiyle ortaya çıktı.

ÖKSÜZ İLE BİRLİKTE GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

Konsolosluk, Adil Öksüz ile yapılan görüşmenin vize işlemleri gereği prosedür olduğunu öne sürerken, savcılık ise görüşme ile ilgili soruşturma başlatmıştı. O günden sonra, ABD ile FETÖ’cülerin konsolosluk üzerinden kurduğu bağ, tek tek günyüzüne çıktı. Casusluk söylentileri daha önce New York Times Gazetesi’nde yayınlanan bir makalede de yer almış ve ABD’nin İstanbul Konsolosluğu’nun bir dönem casus yuvası olduğu belirtilmişti.

KONSOLOSLUKTA SAKLANIYORLAR

ABD ile Türkiye’nin arasında büyük gerilime yol açan, hatta iki ülke tarihinde ilk kez karşılıklı vize başvurularının askıya alınması ile sonuçlanan casus Metin Topuz olayı, konsolosluktaki FETÖ bağlantılarını ortaya çıkardı. Topuz’un İstanbul’da gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından, ABD konsoloslukta görevli ikinci bir FETÖ şüphelisi N.M.C.’yi ise konsoloslukta koruma altına aldı. Şüphelinin eşi ve çocuğu ise Amasya’da gözaltına alındı.

ALMANYA DENİZ YÜCEL’İ 1 AY BESLEDİ

Türkiye’de tutuklu olan Die Welt Gazetesi çalışanı PKK’lı Alman ajanı İlker Deniz Yücel’in bir ay boyunca saklandığı yer, İstanbul Tarabya’daki Alman Başkonsolosluğu’na ait Alman Kültür Konağı çıkmıştı. Polis tarafından uzun süre aranan Yücel, 25 Aralık 2016 ile 13 Şubat 2017 tarihleri arasında Alman Büyükelçiliği tarafından saklanmış; Almanlar, Türk yetkililerin ısrarı üzerine Yücel’i polise teslim etmek zorunda kalmıştı.

YUNANİSTAN VE BELÇİKA PKK’YA KUCAK AÇTI

ABD ve Almanya’nın konsoloslukları üzerinden açıkça yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra, Yunanistan ve Belçika’nın da terör örgütleri PKK ve DHKP-C’ye destek verdiği biliniyor. İki ülke konsoloslukları, Türkiye’den Avrupa’ya kaçmaya çalışan PKK-KCK ve DHKP-C şüphelilerine vize işlemlerinde kolaylık sağlarken; bu ülkelerde sıkça gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu gözlenen PKK ve DHKP-C eylemleri de bunun en açık göstergesi niteliğinde.

SARA AKTAŞ HAVALİMANINDA YAKALANMIŞTI

Güvenlik güçlerinin takibinde olan ve hakkında yakalama kararı bulunan DHKP-C ve PKK’lı teröristler dahi vize almayı başarırken, çoğu ise havalimanlarında yakalanıyor. Belçika ve Yunanistan’ın konsolosluklar üzerinden yürüttüğü bu faaliyete Hollanda’nın da bir dönem destek verdiği ortaya çıkmıştı. Son olarak KCK’nın sözde Türkiye sorumlusu Sara Aktaş, sahte pasaport ve kimlikle Almanya’ya kaçmaya çalışırken İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yakalanmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd Rus konslosluğunu basıp suçlu alıyorsa; bizde basıp suçluları alırız.
    Cevapla
  • milletin avukatı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Osmanlının son dönemine benziyor. O zamanda yabancı diplomatlar Devletimizin aleyhine çeşitli düşmanlıklar yapıyorlardı. Bunu da satın aldıkları hainler olan içimizde ki ittihat ve terakki üyeleri ile zirveye çıkarmışlardı. DİKKAT TARİH TEKERRÜR ETMESİN. İttihat terakki zihniyeti Kemalizmin ardına sığınmış çağdaş satılmışlar olup, devlet ve Milletimize Haçlı ağzı ile düşmanlık ediyorlar. Türlü bahaneler ile tarihimizin en başarılı hükümetini ve Sn. Erdoğanı yıkmaya çalışıyorlar. Unutmayın bir çok kumpasları, safları sıklaştırın. Başaramayacaklar. Ya Allah cc Ya Kahhar cc Türk islam düşmanlarını kahret, zelil eyle Ya Müzill cc
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari dünyayla paylasssaniz daha iyi olur veya tüm internet sayfalarina gönderin
    Cevapla
  • agah 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ülkemizdeki her türlü terör olaylarını bu dokunulmazlığı olan konsolosluklarla yapıyor. Şimdi iş tersine dönecek inşaallah.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Bakanımız Belçikada kendi büyükelçiliğimize giremezken biz bunların girenini çıkanını niye takip etmiyor ve engeleyemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi