Dalgıçlı zehir çetesine baskın!

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Güney Amerika'dan gemi tabanına zulalanarak Türkiye’ye getirilen 68 kilo kokain ele geçirdi.

GİRİŞ 11.10.2017 16:03 GÜNCELLEME 11.10.2017 16:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ay önce, bir çetenin Güney Amerika'dan yüklü miktarda uyuşturucu getireceği bilgisini aldı.

Teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takipte, çetenin Venezuela ve Dominik Cumhuriyeti uyruklu 3 üyesi belirlendi. Çete üyelerinin bankacı Deniz H. isimli kadın ve Ö.E. ile irtibatlı olduğu belirlendi. 



Polisin tespitine göre, çete, uyuşturucuyu önce bir sandığa koydu. Bu sandıklar Güney Amerika'da dalgıçlarla geminin tabanına zulalandı. Gemi yola çıkarken, dalgıçlar da uçakla Türkiye'ye geldi. Kocaeli Körfezi'nde demirleyen gemilerdeki kokain, çetenin Türkiye'ye gelen dalgıçları tarafından çıkarıldı.

Sürat teknelerine yüklenen uyuşturucu kıyıya götürüldü. Çalışmalarda uyuşturucunun Darıca'da bir villada zulalandığı buradan lüks araçlarla İstanbul'a götürüldüğü belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından, Kocaeli, Pendik ve Avcılar'da düzenlenen operasyonda uluslararası uyuşturucu çetesi üyeleri Dominik Cumhuriyeti vatandaşı M.A.A. (32), Venezuela vatandaşı J.R.C.E.(41) ile S.M.M.A.(25), ve M.R.A.(67), Ö.E.(38) ve bankacı kadın Deniz H. yakalandı. Aramalarda 68 kilo Kokain, 40 bin Dolar, 1 tabanca, 2 dalgıç kıyafeti, 1 su altı motoru ele geçirildi.

Çetenin Türkiye'deki uyuşturucu transferi için Bankacı Deniz H.'ye ait araçları kullandığı saptandı. Çete elebaşı M.M.A ile dini nikah yaptığı öne sürülen Deniz H’nin dikkat çekmemek için bankada çalıştığı iddia edildi. Ele geçen kokainin 1.5 kilosunun Deniz H.'nin eşi ile kaldığı evde bulunduğu bildirildi. 3’ü yabancı uyruklu 6 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Hürriyet

YORUMLAR 3
  • DEA gitti ondan 6 yıl önce Şikayet Et
    DEA gitti hemen çeteler nasıl dökülmeye başladı. PKK-DEA işbirliğini vs amerikan adiliklerini uluslararası medyaya delilleri ile anons etmek için el-cezire den yardım isteyin olmadı bir global network de biz kuralım reuterse rakip kamuoyu cok aleyhimizde. Bir de ülkeye uyuşturucu sokanlar çatışmada etkisiz hale getirilsin beslemeyin. Avrupaya pkkyı kullanarak satanlar da aynen. Mallarına el konsun. Onlar temizlenirse ancak ondan sonra sıra pkk ile bağı olmayıp yurtdışına kaçıran diğerlerine gelir.
    Cevapla
  • TSK 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollywood bile böylesini yapamazdı!
    Cevapla
  • fuko 6 yıl önce Şikayet Et
    vala bunlar çok tecrübeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak