Müjde: Artık bu görüntü olmayacak!

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistemde sınava en geç 15 dakika kala salonda olma zorunluluğu kuralının iyileştirileceğini söyledi.

GİRİŞ 12.10.2017 12:07 GÜNCELLEME 12.10.2017 12:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistemi açıkladı. Saraç yeni sistemin ardından sürpriz bir açıklama yaparak yeni sistemde sınava en geç 15 dakika kala salonda olma zorunluluğu kuralının iyileştirileceğini söyledi.

"15 DAKİKA KURALINDA İYİLEŞTİRME YAPILACAK"

İşte Saraç'ın konuyla ilgili açıklamaları:

"Bu sınavın usul ve esasları değil uygulanmasıyla ilgili bir husus. ÖSYM başkanımızla bu husus da masaya yatırdık. Zannederim ki geçen sene yaşanan sıkıntılar bu sene yaşanmayacak. Bir takım güvenlik endişeleri var. Ama bu güvenlik endişeyle sınav konforu arasında bir denge tutturmamız lazım. Dolayısıyla bu kuralla ilgili bir iyileştirme yapılacak."

BİRÇOK ÖĞRENCİ MAĞDUR OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere eski sistemde öğrenciler sınavın başlamasına en geç 15 dakika varken salonda olmak zorundaydılar. Bu kuralla birlikte birçok öğrenci mağdur olmuş, kapılarda kalmıştı."

YORUMLAR 12
  • Yazıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    3 ay çalıştığım isg uzmanlık sınavını 1,5 dakika ile kaçırdım.Sınav bilmediğim bir ilde ve semtte yapıldı trafik nedeniyle geç geldim yalvardım kapıyı açmadılar.Allah huzurunda zerre hakkım varsa haram olsun emeğim gitti.
    Cevapla
  • VATANSEVER54 6 yıl önce Şikayet Et
    bu çocukları sınava almayan zihniyet bu çocukları zorunlu askerliktende muaf etsin o zaman
    Cevapla
  • ppp 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar kesinlikle öğleden sonra yapılmalı. Stresten uyuyamayan veya normalde de uyku sorunu olan binlerce kişi var. Son 7-8 yıldır aralıksız 8 saat uyuduğum olmamıştır. Girdiğim her sınava 2-3 saatlik uykuyla giriyorum çünkü erken yatsam bile uyuyamıyorum. En son girdiğim yds sınavına mesela akşam 10 gibi yatıp sabah 5'e kadar uyuyamamıştım. 1-2 saatlik uyudum da gittim. Sınavda soruları zor okudum. Bu saçma sınav saatleri değişmeli. Öğleden sonra yapsalar sanki bir zararı olacak.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    15 Dakika kuralını 14 dakikaya çekerek iyileştirelim. Kardeşim adam hayatına yön verecek sınavda 15 dakikanın hesabını yapacaksa girmesin
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, istediğiniz değişikliği yapın. İstediğiniz kadar iyileştirin. Eğer sınava girecek öğrenci kendini zorlamazsa bu kuralların hiçbir anlamı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı