BM Suriyelilere bozuk gıda dağıttı

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye’de Al Amal kampında tarihi geçmiş gıda dağıttı. Bozuk konserveleri yiyen Suriyelilerin çoğu zehirlendi.

BM Suriyelilere bozuk gıda dağıttı
BM Suriyelilere bozuk gıda dağıttı
GİRİŞ 13.10.2017 07:00 GÜNCELLEME 13.10.2017 07:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suriye’de 6 yıldan beri devam eden iç savaş sebebiyle milyonlarca Suriyeli ya ülkelerini terketti ya da ülke içinde güvenli yerlerde hayat mücadelesi veriyor. Batılı ülkeler, Suriyelilerin yaşadığı drama sessiz kalırken, yaptıkları gıda yardımları ile kendilerini avutuyor. Yardım yaptıklarında da bozuk ya da tarihi geçmiş gıda malzemesi dağıtıyor. Suriye’de bulunan Al Amal kampında Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), tarihi geçmiş konserve dağıttı. Kampta kalan yetişkin ve çocuklar, bozuk konserveleri yedikten sonra zehirlendi. Onlarca Suriyeli, zehirlenme vakaları sonrası tedavi altına alındı. Yaşanan olay karşısında Dünya Gıda Programı yetkilileri hiçbir açıklama yapmadı.

AL AMAL KAMPINA UZUN SÜREDİR YARDIM GELMİYORDU

Kampta kalan Suriyeliler zehirlenme olayından sonra, Dünya Gıda Programı’na tepki gösterdi. Uzun süredir yardım gelmediğini, son gelen yardımların da konserve şeklinde olduğunu kaydeden bazı Suriyeliler, zehirlenme vakaları sonrası, yapılan yardımların insanlar için uygun olmadığını, çünkü konservelerin bozuk olduğu yönünde görüş bildirdi. Zehirlenme olayı, İsrail ve Esed rejiminin çatışmasızlık bölgesi ilan ettiği bölgede yer alan Arrafeed köyündeki Al Amal kampında yaşandı. Yardımlara bağlı yaşayan Suriyelilere, o bölgede sadece Suriye Kızılayı ve Dünya Gıda Programı yardım yapabiliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 21
  • hüsnücan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kastınızı başınıza geçirsin, bi iş yapıyorsunuz bari onu da düzgün yapın. İnşallah kendiniz yemek zorunda kalırsınız
    Cevapla
  • suskun 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim mübarek günde sizi kahhar sıfatıyla kahru perişan etsin inşallah
    Cevapla
  • Ben. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Türk askerine de dondurulmuş haram et vermeye çalışmadılar mı?
    Cevapla
  • Ben. 6 yıl önce Şikayet Et
    İstese çok daha ucuza Türkiye'den alıp dağıtabilir. Ama dünyanın öbür ucundan getirmeyi tercih ediyorsa, niyet ortada demektir.
    Cevapla
  • Can. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece günü geçmiş ise iyi. Türkiye bu gıdalarda analiz yaptırmalı. Batı böyle bir fırsatı hiç kaçırmadı. Bunların elinden su içilmez. Bugün kendi kitapları, kızılderililere nasıl vebalı battaniye dağıttıklarını anlatıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!