Erdoğan resti çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin sürekli hedef tahtasına koyduğu 'müftülere nikah yetkisi' için net konuştu,' isteseniz de istemeseniz de bu yasa geçecek' dedi.

GİRİŞ 13.10.2017 12:21 GÜNCELLEME 13.10.2017 14:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, müftülerin nikah kıymasıyla ilgili düzenleme konusunda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle: 

"Ben de buradan bununla ilgili açıklama getireyim. Bunlar milleti tanımadıkları gibi kanun da bilmiyorlar. Şu anda nikahları kim kıyıyor. Bir kamu görevlisi olan belediye başkanı veya onun yetki verdiği nikah memuru. Bizim vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti, resmi nikah kıydığı zaman onunla yetinmiyor, hocaya gidiyor, kayıt dışı bir nikah da orada kıyıyor. Bu gerçekleri göz önüne almak lazım. "Laikliğe aykırı" diyor.

Batıda kilise bu işi yapıyor. Onları da örnek gösterirken bunu kendime zul addediyorum. İsteseniz de istemeseniz de bu Meclis'ten geçecek. Senin memurlarının lafını o Anadolu'daki kız dinlemez ama bir hocaefendinin lafını Anadolu'daki kız da erkek de dinler. Batı ülkelerinde din adamlarının nikah kıymasından rahatsız olan hiç duydunuz mu? Dert başka. Dert bağcı, üzümü yemek değil."

YORUMLAR 20
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    geçsin
    Cevapla
  • remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    allahina kurban olayim sorunlar böyle haledilir
    Cevapla
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetin derdine bak devletin onlarca sorunu varken nikaha takmış kafayı sanki evlenenler bunların anasına bacısına nikah kıyacak CHPKK ezelden beridir dine karşı değilmi bugünde böyle olması bence hiçte sasırtıcı değil
    Cevapla
  • konyalı misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nikah mevzuunda müftüye de yetki verilmesinden niye gocunuluyor ki,öbür tarafta belediye memurunun nikah kıyma yetkisi ortadan kaldırılmıyor ki sadece bir seçenek daha getiriliyor,isteyen istediğine kıydırır,isteyen müftüye isteyen CHP li de nikah memuruna kıydırsın,hatta canın çok istiyorsa ayrıca git bir de papaza kıydır ortada engel yok.Üniversitede iken bir hocamız, arkadaşlar kimse kimseye müdahale etmesin,isteyen başörtüsü takar isteyen ve bacağının güzel olduğunu düşünen de mini etek giyer, bu bir inanç ve kişisel özgürlük meselesi demişti....
    Cevapla
  • şahin44 6 yıl önce Şikayet Et
    Müftülükleri Beğenmeyen CHP zihniyetliler isterlerse nikahsız yaşasınlar isterlerse de kilisede, havrada veya budist tapınaklarında nikah kıydırsınlar. Onlara bu yakışır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması