3D mucizesi: Bir ilk gerçekleşti!

Azeri bir vatandaş, kafasından vuruldu. 46 gün komada kaldı. Uyandığında konuşamıyor, sol tarafını oynatamıyordu ve kafatasının yarısı yoktu. Ameliyatla beyin hasarı düzeltildi.

3D mucizesi: Bir ilk gerçekleşti!
3D mucizesi: Bir ilk gerçekleşti!
GİRİŞ 15.10.2017 09:13 GÜNCELLEME 15.10.2017 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir insanın kafatasının neredeyse yarısını kaybedip bu görüntüyle yaşamak zorunda olduğunu hayal edin. Sizin hayalini kurmakta bile zorlandığınız şey, 28 yaşındaki Azeri Yaşar Ağayev’in gerçeği oldu ve genç adam 1.5 yıl bu gerçekle yaşadı. 2016 yılının Nisan ayında kaza sonucu meydana gelen ateşli silah yaralanması Ağayev’in tüm yaşamını değiştirmişti.

Ağayev, 46 gün Bakü’de bir hastanenin yoğun bakım servisinde komada kaldı ve ülkesinde 3 ameliyat geçirdi. Tıbbi olanakların daha gelişmiş olduğu inancı Türkiye’ye getirilmesi kararıyla sonuçlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne getirildiğinde yürüyemiyor, vücudunun sol bölümünü oynatamıyor ve neredeyse hiç konuşamıyordu. En kötüsü ise herkesi hayret içinde bırakan “kafatası defekti” idi.

‘İNSAN KAFASINDAN YARALANMAZ ÖLÜR!’ 

Ülkesi Azerbaycan’da geçirdiği 3 ameliyat dışında Türkiye’de iki ameliyat daha oldu. Bu süreçte onu en fazla rahatsız eden şey kafatasının neredeyse yarısını kaybetmesi değildi. “Kazadan sonra kendimi ilk gördüğümde, zannettiğiniz gibi şok yaşamadım ve soğukkanlı davrandım. Sadece ‘İnsan hiç başından yaralanır mı, başa gelen mermi öldürür’ diye düşündüm. Vücudumun sol tarafının tutmaması benim için daha büyük sıkıntıydı” sözleriyle şaşırttı.

‘BEN BİR GÜN AİLEM HER GÜN ACI ÇEKTİ’

Yaşar Ağayev, yaşadığı bu zorlu süreçte en çok ailesini düşünmüş. “Ben bir kez acı çektim ama ailem hep acılar içindeydi” sözleri bunu gösteriyor. Kazadan sonra gördüğü tedaviler nedeniyle annesiyle sadece 1 ay zaman geçirebilen genç adam, “Annemin yanında hiç başım açık dolaşamadım. Sürekli şapka takıyordum. Çünkü hep çok üzülüyor ve devamlı ağlıyordu” diyor. Azerbaycan’da ve Türkiye’de süren tedavisi boyunca hiç yanından ayrılmayan erkek kardeşi Anar ise abisinin bu durumunu ilk gördüğünde gözyaşlarına boğulduğunu saklamıyor.

ARTIK NE ŞAPKA TAKIYOR NE BERE

Sıra 25 Eylül’de başındaki defektin kapatılmasına neden olan ameliyata girmeye geldiğinde Yaşar sonucun bu derece başarılı olacağını kendisinin bile beklemediğini söylüyor. Ameliyat sonrasında kafatasının yeni halini aynalardan önce abisinin cep telefonundan çektiği fotoğraftan görüyor. Sonuç genç adamı o kadar mutlu ediyor ki ilk olarak risk oluşmasın diye başına götüremediği eliyle kafasını kaşıyor doya doya… Şimdi artık ne şapka ne bere var Yaşar’ın hayatında. Işıl ışıl parlayan gözleriyle mutlu bir genç adam duruyor karşımızda.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Karindas 6 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun kardesim..Allah sifa versin..sevincin ve huzurun daim olsun..amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı