Teröristlerle mesafe 3-4 kilometre...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de ateşkes rejimini takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlandığı gözlem noktalarında istihkam çalışmaları sürüyor.

GİRİŞ 15.10.2017 12:05 GÜNCELLEME 15.10.2017 13:02
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, iş makineleri TSK unsurlarının bulunduğu noktaları savunmaya uygun hale getirmek için geceleri de çalışıyor. Gözlem noktalarının 3-4 kilometre uzağında, Halep'in Afrin ilçesindeki terör örgütü PKK/PYD'nin nöbet noktaları bulunuyor.

TSK, Suriye'deki ateşkesin garantörleri Rusya ve İran ile Astana'da vardığı anlaşmalar çerçevesinde, perşembe gecesi bölgeye intikal etmişti. 

Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü içerisinde yer alan TSK unsurları ilk etapta, Afrin'in yakınlarında bazı noktalarda konuşlanmıştı. 

TSK'nın misyonuyla rejim ve muhalifler arasındaki ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve krizin barışçıl çözümü için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlaması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • usta 6 yıl önce Şikayet Et
    iran a dikkat yarın bunlarla papaz olacağız bu haşdi şabi teröristleri yüzünden
    Cevapla
  • Tank Tufek 6 yıl önce Şikayet Et
    doğruya doğru savaşın tankla tüfekle kazanilmadigini öğrenemedi iz mı?
    Cevapla
  • doğruya doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    neyle kazanılıyor 1 Türk'ün 100 düşmana bedel hikayeleriylemi. siz daha anlayamadınız zaman çok değişti bilek gücüyle değil teknolojik silahlarla kazanılıyor bir tek askeri ölmeden düğmeye basarak kıtalar arasını vuruyor.
    Cevapla
  • doğruya doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    5 yada 10 tankla operasyon mu olur allah aşkına .
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk Askeri güçlüyse, 5 veya 10 tank fazla bile.
    Cevapla
  • Yalnız Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Allahın Adaletini, Mazlumların hakkını savunuyoruz, biz Allahın izni ile Sever yaparız, Zaferse Allahın, bize bulaşmak isteyenin akıbeti hüsran olur
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı