Esed’in en büyük kışlası TSK’da

İdlib’in özgürleştirildiği 2015 tarihinde muhaliflerle Esed arasında en sert çatışmaların yaşandığı Dayf Vadisi de Suriye rejiminin en büyük askeri kışlası olma özelliğini taşıyor

GİRİŞ 16.10.2017 06:38 GÜNCELLEME 16.10.2017 10:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de ateşkes rejimini takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlandığı gözlem noktalarında istihkam çalışmaları sürüyor.

Dar et-Izze, Kala Saman, Selva, Fireyka hattına yerleşen Mehmetçik, ilerleyen günlerde Dayf Vadisi’ne de konuşlanacak. Böylece Esed rejiminin en büyük kışlası, Ankara’nın yönetimine geçecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşmalı tabii :)
    Cevapla
  • kara murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de iç savaş patlak verdiği zaman Türkiye girseydi; refarandum yapar orayı işgal edebilirdi. Şimdi Ankara yönetiminde demek absurt. 2 sene sonra tekrar Suriye ye vereceğiz o bölgeleri
    Cevapla
  • Yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeterli büyüklükte toprağa ulaşınca o bölgede halk oylaması yapılmalı
    Cevapla
  • onca 6 yıl önce Şikayet Et
    1 yıl içinde asıl sahibi Suriye ordusuna törenle teslim edilecektir çünkü anlaşma böyle
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    O topraklar,Halep Misak-ı milli sınırları içerisindedir. Bölge halkı Türk askerini çok sevmektedir.Gerekirse referandum yapılarak bu topraklar Türkiye'ye bağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Misak-ı Milli'yi öğren de gel cahil kardeşim. Misak-ı Milli sınırlarını sayayım sen zahmet etme araştırmaya bunu yazarken etmemişsin zaten. Misak-ı Milli Sınırları: Musul,Kerkük,Batum,Hatay, Kıbrıs ve Batı Trakya'dan oluşur. İşinize gelince IKYB özerklik istiyorsa tüm Irak referandum yapmalıdır dersiniz. İşinize gelince İdlib referandum yapsın bize katılsın. Sen herkesi kendin gibi saf mı zannediyorsun. Boş yorum yapmayın okuyun öğrenin araştırın daha sonra yorum yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!