Afrin’e tepeden kuşatma

İdlib operasyonu kapsamında bölgenin en stratejik tepesi olan Şehy Bereket Dağı’na konuşlanan TSK, PKK’nın kaçış güzergahlarını da bir bir kapattı.

GİRİŞ 17.10.2017 09:04 GÜNCELLEME 17.10.2017 09:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib operasyonunu büyük bir titizlik ile yürütüyor. Bölge hakimiyetini sağlamak için stratejik öneme sahip Şeyh Bereket Dağını kuşatan TSK, buraya İleri Destek Birlik Komutanlığını (İDBK) kurarak bölge hakimiyetini sağlayacak. Keşif çalışmaları kapsamında belirlenen 14 gözlem noktasının da görülebildiği Şeyh Bereket Dağı konumu itibariyle İdlib-Afrin-Halep kırsalının hakimiyetini TSK’nın kontrolüne geçirecek. 10 gün içinde tamamlanması planlanan komutanlık ile birlikte terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG7PYD’nin kontrolündeki Afrin’in Halep’e açılan yolları da kontrol altına alınmış olanacak.

AFRİN’İN GÜNEYİ TSK’NIN KONTROLÜNDE

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Oğulpınar Sınır Karakolu’ndan itibaren 20 kilometre içeriye giren TSK, keşif çalışmalarıyla belirlenen noktalara birer birer konuşlandı. İdlib’in kuzey kırsalına konuşlanan birlikler Afrin’deki PKK’nın kaçış güzergahınlarını da bir bir kapattı. Terör örgütü PKK’nın kontrolünde bulunan Afrin’e bağlı Qilah, Ishak, Basufan, ve Jalamah bölgeleriyle sınır teması sağlandı. Bu bölgeler ile Mehmetçik’in arasında ise sadece 2-3 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Teröristlerin bu bölgeden İdlib’e olan girişleri de kontrol altına alındı. Olası terör saldırılarına karşı ise hava ve kara unsurları sınır boyundaki bekleyişlerini sürdürüyor.

MEHMETÇİK BEREKET DAĞINA KONUŞLANDI

Yürütülen operasyon kapsamında bölgenin en stratejik önemine sahip olan Şeyh Bereket Dağı’na Mehmetçik konuşlandı. Yürütülen çalışmalar ile birlikte dağ çevresine mevzi kazma ve konteyner yerleştirme işlemleri devam ediyor. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mehmetçik’in dağ çevresinde konuşlanması, İdlib-Afrin-Halep kırsalında yer alan terör unsurlarının rahatlıkla belirlenebilmesi açısından önem taşıyor. Dağ çevresinin kontrol altına alınmasıyla birlikte terör yolları da TSK’nın kontrolüne geçecek.

SİHA’LAR HAVA KALKANI OLDU

Oğulpınar Sınır Karakolu’ndan başlayan intikal ile birlikte Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) da Mehmetçik’e hava kalkanı oldu. Üç adet SİHA tarafından havadan koruma altına alınan Mehmetçik’e karadan da Fırtına Obüsleri, Alçak irtifa Hava Savunma Sistemi ATILGAN’lar destek veriyor.

YORUMLAR 12
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Sarin etrafini hic bir terörist kacmasin.
    Cevapla
  • Delibalta 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimciniz olsun
    Cevapla
  • TSK 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimcimiz olsun TSK
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini öldürün.
    Cevapla
  • Gölge 6 yıl önce Şikayet Et
    Sihalar inanılmaz işimize yarıyor.Umarım bu teknolojiyi daha da geliştiririz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...