Kuzey Irak'tan acı haber şehit sayısı 4'e yükseldi

Irak'ın kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Zap Vadisi Bölgesi'nde yuvalanan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyona devam edilirken bugün bir acı haber daha geldi.

GİRİŞ 17.10.2017 09:02 GÜNCELLEME 17.10.2017 10:13
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Operasyonu sürdüren 2 asker daha PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Böylece 24 saat içerisinde aynı bölgede şehit düşen askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

Irak'ın kuzeyindeki Çukurca İlçesi'nin karşısına düşen Irak topraklarındaki Zap Vadisi Bölgesi'nde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Furkan Aydın ile 1 hafta önce evlenen Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer şehit oldu, 1'i ağır 2 asker yaralandı. Bu olayın ardından Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava operasyonda 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlenen operasyonda 2 olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.



Bölgede arazi arama tarama operasyonu devam ederken bu sabah erken saatlerde yine el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit düştü. Böylece bölgede son 24 saat içerisinde 4 asker şehit düştü. Bu bölgede devam ettirilen operasyonda 8 terörist daha ölü ele geçirilirken etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 16'ya çıktı.



Bu sabah şehit olan kimlikleri henüz açıklanmayan şehit iki askerin cenazesi Hakkari Dağ Tugay Komutanlığı'na getirildi. Bu sabah 4 asker için uğurlama töreni yapılması bekleniyor.

YORUMLAR 36
  • berat erg 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne bekliyoruz girelim bu terorleri oldurerim bu trerust eli kolu salayarak geziyor bunlara hadlerini gistermeliyiz BOZKURT
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ailelerine sabırlar versin.Mekanları cennet olsun.Amin.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Girin artık Kuzey Irak2a PKK kerkükte cirit atıyor! Biz kuzey Irak kampalarına çöksek kabus gibi bunu yapamazlar, bu teröristleri neden rahat bırakıyoruz? Neden sınırırlarımız içinde oturup onların gelmesini bekliyoruz! Baskın basanındır onlar gelince birinde olmasa birinde askerimizi pusuya düşürüyor. Yeter artık bu haberleri okuduğumuz neyi bekliyoruz!
    Cevapla
  • malcolmx 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi uzman çavuş.... ne demek istediğimi kadro verilmesini istemeyen üst rütbeli askerler anladı
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayni gorusteyim sinurlar duz ova bulana kadar guneye cekilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!