Açık kapanıyor! 60 pilot geri döndü

Hava Kuvvetleri’nde savaş pilotu açığının giderilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında sisteme 45'i 'yuvaya dönüş' programı ile olmak üzere 60'dan fazla pilot dahil oldu.

Açık kapanıyor! 60 pilot geri döndü
Açık kapanıyor! 60 pilot geri döndü
GİRİŞ 18.10.2017 09:06 GÜNCELLEME 18.10.2017 09:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki ihraçlar nedeniyle oluşan pilot açığının giderilmesine yönelik çalışmalar sonuç vermeye başladı. Bu kapsamda 193 pilot adayı subay uçuş eğitimine alınırken, sisteme 60’dan fazla pilot dahil oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığının pilot açığının ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adım pilotların özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesiyle atıldı. Ardından çeşitli nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılan pilotlara Milli Savunma Bakanı onayıyla geri dönüş imkanı tanındı.

SAVAŞ PİLOTU AÇIĞI KAPATILIYOR

FETÖ üyelerince başta sağlık olmak üzere farklı gerekçelerle uçuştan ayrılmalarına sebebiyet verilen subaylara pilot olmaları için yeni hak tanındı. Ayrıca dış kaynaktan pilot temini için üniversitelerden pilot olarak mezun olanların TSK’da özel şartlarda istihdamının önü açıldı. Yapılan çalışmaların ardından mecburi hizmet süresinin de değiştirilmesiyle pilotların hizmet süreleri 14,5 yıldan 18 yıla çıkarıldı. Bunların yanı sıra komutanlıkta görev yapan yer sınıfı personeline pilot olma imkanı sağlandı. Bu kapsamda 193 pilot adayı subay uçuş eğitimine alındı. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından sisteme 60’dan fazla pilot dahil oldu. Bunların 45’i yuvaya dönüş kapsamında gerçekleştirilirken diğerleri öğrenciler arasından belirlendi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giden 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de bu konuda düzenlemeye gidildi.

23 YIL HİZMET SINIRI

Buna göre atanan pilotlar, emsallerinin bulunduğu rütbelere terfi ettirilecek, dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri ise uçuş hizmet süresinden sayılacak. Pilot subayların uçuş tazminatları da uçuş sürelerine bakılmaksızın 23 uçuş hizmet yılı esas alınarak belirlenecek.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 8
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    ergenekon ve balyozcuları geri alırsanız hata edersiniz.
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    ergenekonu balyozu ortaya atanlar kumpastı diyor, sen hala bunun dogruluguna inanıyorsun aç gözünü biraz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Umurim tecrubesiz pilotlar yetismez cunki pilot kolay kolay yetismiyor bari uzunca egitim verin hkk ve tsk nin forsuna yakisir pilot olurlar ins
    Cevapla
  • Pilotaj 6 yıl önce Şikayet Et
    Mecburi hizmet süresi sadece pilotlara uygulanmalıdır. Süre de uzatılmalıdır.
    Cevapla
  • Ali Bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendini malulen emekli ettirmenin bir yolunu bul. Özel sektörde ballı işe gir. Fırsattan istifade mağdurum de, boşluktan faydalan. Hem tazminat al, hem kahraman ol.
    Cevapla
  • izmir kul hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    bir ülke en az 100 pilot fazla alıp yedekte bekletmesi lazım önce tedbir 12 yıldır pilot gençlerin yüzde 70 i fetöcü olduğu belliydi.neden bunlar hep pilot oluyor ne iş diye araştırılmadı.sonra bir ülkeyi böyle zora sokup hava kuvvetlerini kilitleme yaptılar.4-5 havacı generali o gün oğlunun düğünü bahanesiyle bir araya toplayıp esir almak hava kuvvetlerini felç etti.darbecilere karşı müdahale bile edemedik böyle durumlarda 1.2.3. adam emir verme yetkisi uzatılmalı 10.adam bile acil emir verme yetkisine sahip olmalı bu hükümete darbeye karşı anayasa madde getir madde getir önlem al dediler başbakanımız bu saatten sonra darbe yapamazlar dedi önlem bu olmamalıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı