‘Osmanım’ için yakalama kararı

Danıştay saldırısını Ergenekon davasına bağlatan ifadeyi veren Osman Yıldırım'ın ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkardı.

‘Osmanım’ için yakalama kararı
‘Osmanım’ için yakalama kararı
GİRİŞ 18.10.2017 11:29 GÜNCELLEME 18.10.2017 11:29

Yeniden görülmeye başlanan Danıştay Baskını’na ilişkin davada mahkeme, verdiği ifadelerle davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesinde etkili olan ve firari savcı Zekeriya Öz’ün “Osmanım” dediği sanık Osman Yıldırım’ın ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkardı.

Danıştay saldırısına ilişkin dava, 11 yıl aradan sonra tekrar Ankara’da görülmeye başlandı. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, saldırının faili Alparslan Arslan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile bağlandı. Duruşmada, saldırıda hayatını kaybeden hâkim Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu aynı zamanda ailenin avukatı Gökhan Özbilgin de hazır bulundu. Zaman zaman kendi kendine konuştuğu gözlenen ve bağıran sanık Aslan’a mahkeme başkanı Abdullah Köksal “Sakin ol Alparslan sakin ol” diye uyardı. Aslan’ın benzer davranışlarını sürdürmesi üzerine mahkeme başkanı Köksal SEGBİS sisteminin sesinin kısılması talimatı verdi. Mahkeme Arslan’ın tutukluluk haline karar verdi. Mahkeme ayrıca, Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır’ın ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?