Huzurevindeki istismara Bakanlık el koydu!

İstanbul'da bir özel hizmet kuruluşunda yaşanan ve basına da yansıyan "yaşlıya yönelik istismar" vakasında bu kişilerin iş akitlerine son verildiği bildirildi.

Huzurevindeki istismara Bakanlık el koydu!
Huzurevindeki istismara Bakanlık el koydu!
GİRİŞ 19.10.2017 19:32 GÜNCELLEME 19.10.2017 19:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan, bazı medya organlarında yer alan "Huzurevinden skandal  görüntüler" başlıklı habere yönelik yapılan yazılı açıklamada, habere konu olan  "yaşlıya yönelik istismar" vakasına ilişkin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Kaya'nın talimatıyla denetim başlatıldığı bildirildi.

Denetim sonucunda olayın İstanbul'da bir özel hizmet kuruluşunda 30  Eylül 2017 tarihinde, gece saat 02.14-02.25 arasında meydana geldiğinin tespit  edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamera görüntülerindeki eylemi gerçekleştiren kişilerin yaşlı bakım  elemanı H.Ö, yaşlı bakım teknikeri M.Y. ve temizlik görevlisi C.T. olduğu  belirlenmiş ve adı geçenler hakkında Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda  bulunulmuştur. Bu kişilerin aynı zamanda iş akitlerine de 13 Ekim 2017 tarihinde  son verilmiştir.

Kamera görüntülerine göre, insanlık haysiyetine yakışmayan davranış ve  tutum sergileyen bu kişilere, yaşlı teyzemiz tarafından defalarca 'Yapmayın, sizi  Cumhur Reisine şikayet edeceğim' denmesine rağmen, vicdandan nasibini almamış bu  kişiler çirkin davranışlarını devam ettirmiştir. Söz konusu görüntülerin yayımı  sonrası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğantarafından da yakından takip  edilen bu müessif olay ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız  gereğini yerine getirmiştir."

Açıklamada ayrıca Bakanlığın, sürecin ve olaya karışanların gereken  cezaları almasının sonuna kadar takipçisi olacağı bildirildi.

YORUMLAR 3
  • bakım 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlar sonunu duşunseydi musluman bir ülkede huzur evi diye bir şey olmazdı ,hayatta kimseleri olmayanlar için birşey diyeceğim yok ama bir anne çocuğunu 9 ay karnında taşır ,altından pisliğini alır buyutur,baba çocuğum kimseye muhtaç olmasın diye çalışır yıpranır,yemez,yedirir bakımlık oldumu o zahmetlerle ana babanın buyuttuğu o çocuk o ana babayı bakamaz yabancılara teslim eder ,boylelere mal mulk bırakmıyacaksın ,icabında evinde bir odayı bir köpeğe verır ,ama ana babaya veremez
    Cevapla
  • mtmtmtmt 6 yıl önce Şikayet Et
    Elleriyle nasıl taciz ediyor, boynuna gerdanına nasıl sokulup taciz ediyor gördünüz mü, en ağır ceza verilmeli ört bas edilmemeli, bu millete de duyurulmalı. Bu sapıkların geçmişte de neler yaptıkları araştırılmalı. İlgililerin dikkatini çekmek istedim.
    Cevapla
  • erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    abi insan sonunu hiç düşünmez mi? nasıl bir iştir bu*?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular