Kimlikte yeni dönem... İsim vermeye yeni kural

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile çocuğa konulan isim, 3 adı geçmemek üzere ve kısaltma yapılmadan yazılacak.

Kimlikte yeni dönem... İsim vermeye yeni kural
Kimlikte yeni dönem... İsim vermeye yeni kural
GİRİŞ 20.10.2017 09:51 GÜNCELLEME 20.10.2017 10:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı. Yasayla birlikte doğum bildirimi ve çocuğa konulan isimlerde de yeni düzenlemeler yapıldı. Doğum bildirimi sözlü beyanla da yapılacak. Çocuğa konulan isim, 3 adı geçmemek üzere ve kısaltma yapılmadan yazılacak.

Sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimi nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılacak. Her sözlü beyanda mülki idare amirinin emri ile aile hekimlerince beyanların doğruluğunun araştırılması zorunlu olacak. Doğum bildirimi, veli, vasi, kayyım, bunların bulunmaması halinde çocuğun büyükanne, büyükbaba veya ergin kardeşleri ya da çocuğu yanında bulunduranlar tarafından yapılacak.

Çocuğa konulan isim, 3 adı geçmemek üzere ve kısaltma yapılmadan yazılacak.

Yurt dışındaki doğum bildirimleri, yabancı makamlardan alınan resmi belge veya raporun dış temsilciliğe verilmesi ile yapılacak. Doğum bildiriminin dış temsilciliğe bizzat yapılamaması halinde, yabancı makamlardan alınan resmi belge veya rapor ile çocuğa konulan adın belirtildiği dilekçenin, ana ve babanın kimlik bilgilerini gösteren belgelerle dış temsilciliğe gönderilmesi suretiyle de yapılabilecek.

Ölü doğan çocuklar aile kütüğüne yazılmayacak. Bir doğumda birden ziyade doğan çocuklar doğuş sırasıyla yazılacak.

YORUMLAR 7
  • lale 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimizin s.a.v. İsimlerini cocuklariniza vermeyin.o isimleri kaldiramiyorlar.ayrica insanlar cocuklarin isim koyma meselesini bir ego savasina cevirmemeli.isim konusunda kanun cikma sebebi ebeveynlerin ego savasidir.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Murat kardeş yanlış anlaşılmasın lütfen, İsimleri ‘’Muhammed’’ olup taciz tecavüz madde bağımlısı dolandırıcı kısacası ahlak fukarası layık olmayan şahıslar çıkabiliyor. İsmiyle müsemma olabilseler Eyvallah !
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimiz'in s.a.v. İsimlerini çocuklarınıza vermeyin. O isimleri kaldıramıyorlar. Kardeş nefis tespit.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Efendimiz Hadisi Şerifte "Benim ismimle isimlenin ama künyemle (Ebul Kasım) künyelenmeyin" (Müslim, Edep 1) buyurmuş, siz konulmaması gerektiğini nerden çıkarıyorsunuz?
    Cevapla
  • büyükdoğu 6 yıl önce Şikayet Et
    işin cılkı çıkmtı zaten. manasız yada manası hoş olmayan nice isimler veriliyor çocuklara. biraz dikkatli olalım o çocuklar isimleriyle anılacak yaşayacak.
    Cevapla
  • Turki 6 yıl önce Şikayet Et
    3 isim bile çok ne bu Portekizli Brezilyalı futbolcumu sanki :))
    Cevapla
  • Ali Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Pekçok üç kağıtçılığın ve sahtekarlığın yolu açıldı, desene, gene de büyüklerimiz herşeyi bilir (fakat yaşanan hayatı ve gerçeklerini bilmez)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu