Afrin ve İdlib’te TSK kapanı hazır

Rakka’ya ABD desteği ile geçiren PYD’nin çevresi sarılan Afrin’e terörist ikmali yapma niyeti TSK’nın son hamlesi ile boşa çıktı. İdlib ve Azez’de konuşlanma tamamlandı.

GİRİŞ 21.10.2017 11:00 GÜNCELLEME 21.10.2017 11:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PYD’nin, Öcalan’ın fotoğrafları altında Rakka’dan paylaştığı görüntüler ve yaptığı küstah açıklamalar, PKK ile PYD’nin organik bağlantısını bir kez daha ortaya koyarken TSK’nın buna cevabı net oldu.

Örgütün “koridor” hayalini, Fırat Kalkanı ve İdlib operasyonları ile sonlandıran Türkiye, Rakka’yı aldıktan sonra militanlarını Afrin’e kaydıracağını açıklayan PYD’ye karşı, İdlib ve Azez’deki konuşlanmasını tamamladı.TSK’ya bağlı İHA ve SİHA’lar, Afrin, Azez ve İdlib bölgesinde non-stop gözlem uçuşlarını sürdürüyor. 

Economist: PYD Rakka’yı bölecek 

Dün Rakka’da kesin zaferini ilan eden terör örgütü PYD’nin Kuzey Suriye’de yıllardır yaptığını Rakka’da da yapacağını dile getiren Economist dergisi, etnik ve mezhepsel baskı ile burada da bölünme yaratacağını yazdı. Dergi, “Otokratik yöneticileri, bir tür baskıyı bir diğeriyle değiştirmeye niyetli Son birkaç yılda YPG’liler Kuzey Suriye genelinde onlarca Arap köyünü dümdüz etti. Yarım milyon Kürt baskıdan kaçtı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 14
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    rakka pyd den hemen alınmalı
    Cevapla
  • sarızlılar 6 yıl önce Şikayet Et
    sıra abd ye israele de gelecek piyonlar bitti....
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    bekleyin geliyoruz Sizin, hayat ve şarabı sevdiğiniz kadar, ölümü seven bir orduyla geldim."(Halid Bin Velid) turk ordusuda boyle geldi yakinda afrinde tas ustunde tas pkk ve pyd lilerim omuz ustunde baslari olmayacak ins...amin
    Cevapla
  • akenaton 6 yıl önce Şikayet Et
    yuruyun fatihin arslanlari ver mehteri verrr
    Cevapla
  • Sırayla hepinizi 6 yıl önce Şikayet Et
    PYD de sıra gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu