6. Türkiye Değerler Ödülleri sahiplerini buldu!

Değerler Eğitim Merkezi, Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. Türkiye Değerler Ödülleri, sahiplerini buldu

6. Türkiye Değerler Ödülleri sahiplerini buldu!
6. Türkiye Değerler Ödülleri sahiplerini buldu!
GİRİŞ 23.10.2017 13:03 GÜNCELLEME 23.10.2017 13:03

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesine ilişkin, "Şu bir gerçek; içimizden bazıları cesur olmasaydı, bugün bu salonda olmayacaktık. İçimizden bazıları cesur olmasaydı, bugün pek çok buluş yapılmayacaktı. İçimizden bazıları cesur olmasaydı, ülkenin yönetimindeki pek çok karar inisiyatif alınıp hayata geçirilmeyecekti. Hayatımızın pek çok noktasına temas eden bu cesaret kavramıyla ilgili söylenebilecek çok söz var." dedi.

Değerler Eğitim Merkezi (DEM), Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 6.'sı düzenlenen "Türkiye Değerler Ödülleri" sahiplerine verildi.

"Cesaret" temalı ödül töreninin finalleri, Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle başlayan törende, Ensar Vakfı'nı tanıtan kısa film gösterildi.

Programda konuşan Dilberoğlu, herkesin ortak değerleri olan merhamet, adalet, sadakat, yardımlaşma, birlik ve beraberlik ile cesaret gibi pek çok konuyu her yıl belli temalar çerçevesinde işlediklerini söyledi.

Dilberoğlu, 2011 yılında başladıkları yolculuğun ilk 3 yılında İstanbul kapsamında yarışma tertip edildiğini aktararak, 2014 yılında etkinliği Türkiye genelinde hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Cesaret temasını işlemelerinin çok özel bir anlamı olduğunu dile getiren Dilberoğlu, darbe girişiminin bazı kişilerin cesaretli olması sayesinde engellendiğini anlattı.

Dilberoğlu, bu yüzden cesaret temasının bu sene kendileri için çok daha fazla önem arz ettiğini vurgulayarak, "Çok daha fazla üzerinde durulması gereken bir konu. Şu bir gerçek; içimizden bazıları cesur olmasaydı, bugün bu salonda olmayacaktık. İçimizden bazıları cesur olmasaydı, bugün pek çok buluş yapılmayacaktı. İçimizden bazıları cesur olmasaydı, ülkenin yönetimindeki pek çok karar inisiyatif alınıp hayata geçirilmeyecekti. Hayatımızın pek çok noktasına temas eden bu cesaret kavramıyla ilgili söylenebilecek çok söz var." diye konuştu.

Dilberoğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

- "En önemli değer, kişinin bireysel sorumluluğudur"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Ensar Vakfı'nın da büyük bir cesaret örneği göstererek birbirinden güzel çalışmalara imza attığını belirtti.

Ensar Vakfı'nın 28 Şubat sürecinin hemen akabinde Değerler Eğitim Merkezi'ni kurarak cesur adımlarla iyi ve ahlaklı insan yetiştirdiğini kaydeden Yılmaz, "Değerler Eğitim Merkezi, her sene bir temayı gündeme getirerek, çocuklarımızın gündemine taşıyarak onların güzel ahlaklı bireyler olarak yetiştirmenin çabası içerisinde. Bunu da Bakanlığımızla iş birliği halinde yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş da ortaya konulan çalışmayı çok kıymetli bulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bence en önemli değer, kişinin bireysel sorumluluğudur. Bizlerin kendi kişisel sorumluluğumuzu yüklenmemiz ise ancak cesaretle mümkün olur. Cesaret, bize seçimlerimizi, eylemlerimizi, kıymetli bir hayat istikametine doğru yöneltmemiz noktasında rehberlik eder. Bu anlamda bir alışkanlık, bir yol, bir temayül oluşturur."

- Dereceye girenlere ödülleri verildi

Konuşmaların ardından Türkiye genelindeki orta okul ve lise öğrencilerinin katıldığı "cesaret" temalı hikaye, şiir, resim, karikatür ve kısa film dallarındaki yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cesaret konusunu işleyen hikaye dalında Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi Orta Okulu öğrencisi Zeynep Kahya ile Edremit Anadolu Lisesi öğrencisi Alevşah Kızılkaya birinci oldu.

Karikatür dalında ise Aksu İmam Hatip Orta Okulu'ndan Fatma Betül Özçelik ile Füsun Yönder Anadolu Lisesi Öğrencisi Başak Gül birinciliğe layık bulundu.

Cahit Külebi Orta Okulu öğrencisi Açelya Tuğçe Ünal ile Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Türkyılmaz resim dalında birinciliği kazandı. 

Şiir dalında Fatih Orta Okulu öğrencisi Hilal Çiftçi ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Emre Gümüş birinciliğe değer görüldü.

Kısa film dalında ise Şehit Polis Kemal Tosun İHO öğrencisi Okan Süer Sevindir ile Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Müyesser Altun birinci oldu.

Ödül töreni, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!