CHP'li vekil Akşener'in partisine geçecek iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yeni partiye geçeceği iddiasına CHP ve Akşener'den açıklama geldi.

CHP'li vekil Akşener'in partisine geçecek iddiası!
CHP'li vekil Akşener'in partisine geçecek iddiası!
GİRİŞ 23.10.2017 14:36 GÜNCELLEME 23.10.2017 15:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Meral Akşener tarafından kurulacak partiye katılacağı iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi.

CHP YALANLADI

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da yeni partide olacağı iddiasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bizden giden yok. Bunlar Aydın deyimiyle çalı dibi taşlamaya benziyor. Boş atıp dolu tutma çabası” dedi. Çıray ise telefonunu kapattı.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Bir gazetecinin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek kurulacak olan partiye transfer olacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Akşener, şöyle cevap verdi:

"Kendisine soracaksınız, ben bir şey diyemem. Ama şöyle bir hedefimiz yok bizim; Ne AK Parti'den, ne CHP'den ne de MHP'den parantez içerisinde 'transfer' yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok. 

Akşener, kuracakları yeni parti ile ilgili soruya ise, "Çok iyi gidiyor. İşte kurucular kurulumuz tamamlandı. Program ve tüzüğümüz tamamladı. Kurucular kurulunda yer alacak olan arkadaşlara hem tüzüğümüz hem programımız gönderiliyor. Türkiye'de yeni bir siyasi parti doğmuş olacak. Milletin kurduğu bir parti bu. Çok fazla talep olmuştu, bazı arkadaşlarımıza daha sonraki görevlerde kadrolarda yer vermek üzere imkan bulamadık ama 200 civarında kurucular kurulunun olduğu bir siyasi parti doğuyor. Hayırlı olur inşallah, rekabette hep fayda vardır. Bugünden itibaren görüyorsunuz ki dil, tavırlar, davranışlar değişti. Dolayısıyla daha da Türkiye'nin partimizden sonra yöneticilerinin, güçlülerin dilinin yumuşacağını göreceksiniz" diye cevap verdi.

25 EKİM'DE DUYURULACAK

Meral Akşener'in öncülüğündeki yeni parti 25 Ekim Çarşamba günü resmi kimliğine kavuşacak. Yeni partiye ilişkin tüm detaylar Ankara Yenimahalle'deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nden duyurulacak.

YENİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ÜYELERİ

Meclis'te halen bağımsız milletvekilleri olan Nuri Okutan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yeni partiye katılacaklarını açıklayan isimler arasında.

YORUMLAR 26
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    apla sen git eve enişteye dolma yap. bu numaralar eski türkiye de tutuyodu şimdi tutmaz apla..
    Cevapla
  • furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    İkinci bir hdp ye kesinlikle hayır.Fetöcüleri arkanıza alsanız kaç yazar.Bu millet her şeyi gayet iyi görüyor onun için boşuna rüya görmeyin
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Oy için Fetö pkk pyd chp bir oluyorlar bunlara günahlarını bile vermeyeceksin arkadaş eli kanlılar onca masumları katledenlerin nebalları hep bunların üzerindedir
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Halen Akşenere inanan ülkücüler var ne kadar gaflet içerisindeler
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ/PDY destekli partiye değil oyumu günahımı dahi vermem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!