Peşmergeden flaş açıklama! İlerliyorlar

IKBY Peşmerge Bakanlığı, Haşdi Şabi ve Irak ordusunun Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmayı dikkate almayarak ilerlemeye devam ettiklerini öne sürdü.

GİRİŞ 24.10.2017 13:45 GÜNCELLEME 24.10.2017 14:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Erbil ile Bağdat arasında daha önce yapılan anlaşmayı dikkate almayarak ilerleyişlerini sürdürdüklerini iddia etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kerkük ve tartışmalı bölgelerde yaşanan olaylardan sonra Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin daha önce güçler arasındaki temas hattı için yapılan anlaşmayı dikkate almadığı görülmekte, bölgede askeri sevkiyat ve hareketlilik devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Tüm taraflara anlaşmaya bağlı kalınması çağrısı yapılan açıklamada Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin bu davranışlarının hiçbir şekilde kabul edilmeyeceği, Peşmerge'nin tüm gücüyle IKBY toprakları ve halkın yaşamını koruyacağı belirtildi.

IKBY Peşmerge Bakanlığı tarafından 17 Ekim'de Irak güçlerinin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere operasyon düzenlemesinden sonra yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası koalisyon güçlerinin gözetimi altında Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasında imzalanan anlaşmayla, her iki taraf arasındaki sınır hattının Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim 2016 tarihinden önceki haliyle kalmasına karar verilmişti. Şimdi her iki taraf da bu anlaşmaya bağlı kalacak ve önümüzdeki günlerde anlaşmaya göre bir sınır hattı kurulacak." ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ın en zor günlerinde bütün ıraklı ları sırtından hançerlediniz. Size ait olmayan yerlere ABD desteğiyle çöreklendiniz. Musul ve kerkük'e girdiğinizde yaptığınız ilk iş tapu ve nüfus müdürlüğünü yakmak oldu. Şimdi layığınızı buluyorsunuz. Ne sandınız , siz adamların ülkesini bölerken, petrolleri çalarken ıraklı larınoturup seyredeceğini mi düşündünüz
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapıyorlar. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
    Cevapla
  • Delioğlan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı sizin ırak anayasasını ihlal ettiğiniz gibi mi
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    sozde bir vali vardi tehditler savuruyordu sozde bolgesel yonetimde ayni tehditleri savuruyordu simdi ne oldu niye tehdit etmiyorsunuz niye savunuruz diye masum ayagina yatiyorsunuz abd teror devleti ve siyonistlerin gucu yetmedi sizi korumaya ates aldi hadi tehditler savursaniza nerde erkekliginiz nerde gucunuz cesaretiniz birilerinin kuklasi olarak birilerine hizmet etmek size birsey kazandirmadi anlasilan.
    Cevapla
  • es-es 6 yıl önce Şikayet Et
    neyin kafasi bu .sen degilmisin referandum yapip devlet kurmak isteyen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü