Meral Akşener kimdir? Biyografisi ve memleketi

İyi Parti adıyla siyasi parti kuran Meral Akşener kimdir? Son günlerin en çok gündemde ismi olan Meral Akşener nerelidir ve kaç yaşındadır? İYİ Parti ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Meral Akşener'in biyografisi

Meral Akşener kimdir? Biyografisi ve memleketi
Meral Akşener kimdir? Biyografisi ve memleketi
GİRİŞ 02.05.2018 09:24 GÜNCELLEME 02.05.2018 09:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den ihraç edildikten sonra "İyi Parti" adıyla kendi siyasi partisini kuran Meral Akşener kimdir aslen nerelidir ve gerçek yaşı kaçtır?

MERAL AKŞENER KİMDİR?

1956 yılında İzmit'de dünyaya gelen Meral Akşener doğma büyüme buralıdır. Akşener İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını tamamlamıştır.

 

 

meral-akşener-nereli

SİYASAL KARİYERİ

1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Kadın Kolları Başkanı olan Meral Akşener, ilk defa 1995 Türkiye genel seçimlerinde DYP Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında 28 Haziran 1996 tarihinde Refah Partisi (RP) ve DYP koalisyonunun oluşturduğu 54. Türkiye Hükûmeti'nden 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine İçişleri Bakanlığı görevini üstlenerek Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. 28 Şubat süreci'nin yaşanması ile 54. Türkiye Hükümeti'nin dağılmasının ardından görev süresi 30 Haziran 1997 tarihinde son buldu.

1999 Türkiye genel seçimlerinde DYP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 2002 Türkiye genel seçimlerinde ise DYP %9,54 oy alarak baraj altında kaldı. 4 Temmuz 2001 tarihinde Doğru Yol Partisi'nden istifa ederek Fazilet Partisi'nden kopan Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğini yaptığı ‘yenilikçi' kanat olarak adlandırılan oluşuma katıldığını Abdullah Gül ve arkadaşlarının çalışma ofisi olarak kullandıkları Politik Araştırmalar Merkezi’nde basın toplantısıyla ilan etti. Yeni parti için çalışma yaparken oğlunun da parti adı için çalışma yürüttüğünü söyledi. Ancak bir süre sonra “Milli Görüş çizgisini sürdürüyorlar” diyerek hayal kırıklığı yaşadığını belirterek yenilikçi hareketten ayrılıp 3 Kasım 2001 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı. 2001 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılan Akşener, 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

En son 1968 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçilen Muş milletvekili Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekilliği görevine seçildi. TBMM'de Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. 2011 ve Haziran 2015 genel seçimlerinde tekrar MHP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Fakat Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi.

meral-akşener-kaç-yaşında

MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevkine karar verilmiştir. Bu karar neticesinde 08.09.2016 tarihinde Meral Akşener partiden ihraç edildi

YORUMLAR 16
  • silın 5 yıl önce Şikayet Et
    bu insana oy verilmez değilmi meral hanım bu ülkeye ihaneti sokanlardan birisiniz
    Cevapla
  • Mehmet Fuat 5 yıl önce Şikayet Et
    Temmuzda başbakan olacağım diyen malum şahıs refahyol döneminde bizzat fetönün Tansu çillere ricası yoluyla İçişleri Bakanı olmuş sözde milliyetçi ve MHP ile uzaktan yakından alakası olmayan bir karakter...
    Cevapla
  • metin kepçeoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    sen de oradamıydın memo....
    Cevapla
  • sait 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan
    Cevapla
  • Yaşar 5 yıl önce Şikayet Et
    Kötünün iyisi
    Cevapla
  • Erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim olacak; fetönün bacısı ,bay kemal in ablası, temel in yengesi,ingilterenin ve abd nin ladysi,KÖTÜNÜN iyisi :)
    Cevapla
  • Alim 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet başına bir kadının geçmesi o devlet helak olmaya haktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar