Bedelli Askerlik Geliyor! Hasthag’i gündem oldu!! Erdoğan'ın açıklamaları...

Bedelli Askerlik mi geliyor? Bedelli askerlikte son durum nedir? Bedelli askerlik ne zaman gelecek? Bedelli askerlik 2017-2018 yılında çıkacak mı? Soruların cevapları merakla bekleniyor. Askerlik çağına gelmiş ve askere gidebilecek şartlara sahip olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik talepleri sosyal paylaşım platformu olan twitter da açılan #bedelliaskerlikgeliyor hasthag’i ile gündeme damgasını vurdu.

Bedelli Askerlik Geliyor! Hasthag’i gündem oldu!! Erdoğan'ın açıklamaları...
Bedelli Askerlik Geliyor! Hasthag’i gündem oldu!! Erdoğan'ın açıklamaları...
GİRİŞ 28.10.2017 10:26 GÜNCELLEME 28.10.2017 10:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Twitterda yapılan bedelli askerlik geri gelmeli mi adlı anket sonucunda %83 oy ile evet çıktı. Bedelli Askerlik talebinde bulunan gençlerin hepsi Ankara’dan gelecek cevabı beklemekte. Bedelli askerlik en son Haziran ayında gündeme gelmişti. Peki bedelli askerlik yeniden meclisin gündemine gelecek mi? Bu soru ile birlikte gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Muhabirlerin Bedelli askerlik gelecek mi sorusuna Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bedelli yok, dedikodusu var.” Şeklinde cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine “Şuanda kabinenin gündeminde bedelli yok dedikodusu var o sözler bana ait değil, şuanda böyle bir şey söz konusu değil”  şeklinde devam etti.

Bedelli Askerlik tartışmalarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da canlı yayında yanıt verdi. Fikri Işık; “ Türkiye şuanda Dünyanın başına bela terör örgütü ile mücadele ediyor Pkk ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Şahsi düşüncem, terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum.” Dedi.

Bedelli Askerliği kimler talep ediliyor?

Bedelli askerliği talep edenlerin geneli kendi işini kurmuş istihdam yaratan işletmeciler, işten çıkarılma korkusu yaşayanlar, evli çocuk sahibi olanlar ve evlenmek isteyip askerliği engel görenlerden oluşmaktadır.

Bedelli Askerliği kimler yapabilirler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen en az 3 yıl yurt dışında görev yapmış 18 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımız 21 gün süre ile bedelli askerlik yapabilirler.

1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giren bedelli askerlik yasasından 28 yaşından gün almış ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan ortalama 600 bin kişiden 160 bini faydalanmıştı. Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL olarak belirlenmişti.

Bedelli askerlik uygulaması 1987,  1992, 1999 ve 2015 yıllarında kanuni düzenlemelerle dört defa uygulamaya koyulmuştur. Bugüne kadar dört defa yapılan bedelli askerlik uygulamasından, 1987 yılında 18 bin 433, 1992 yılında 35 bin 111 ,1999 yılında 72 bin 290 ve 2015 yılında 160 bin kişi olmak üzere toplam 125 bin 994 kişi istifade etmiştir.

YORUMLAR 26
  • Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımızın büyük bir kısmını okuyarak geçiriyoruz. Sonrasında bir de bakmışssın yaş 24-25 olmuş. E bakıyoruz yaşıtlarımızın herbiri işinde gücünde evliliklerini yapmış düzenlerini oturtmuş önümüze bir de askerlik engeli çıkıyor. Ben bir sağlıkçıyım ve ülkeme yapabileceğim en büyük hizmet işimi layığıyla ve dürüst bir biçimde yapmamdır ve adından da anlaşılacağı gibi Bedelli yani belki askerlik yapmıyorum ancak bedelini ülke ekonomisine destek vererek ve işimdeki dürüstlüğümle veriyorum. Bedelli askerliği istemek ülkeyi sevmemek değildir lütfen bunun farkına varalım.
    Cevapla
  • Kara 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına daha ne yapmamız gerekiyor gençler e hizmet Nerede sadece lafta kalmamalı Babam inşaat tan düştü yatağa mahkum tek erkek benim inanmaya n varsa adres vereyim gelsin görsün benim halimi yetmez mi onca sıkıntıların arasından bedelli yaparak aile më destek olmaya devam etsem ne olur ya dünyanın sonu mu savaş anında Kum torbası yapın bedenimi.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    4cephede savasılıyorsa nıye bu luks tuketım var nıye tvlerde eylenceler var kım savasıyor garıban halk ekonomık olarak ezılıyor bedellı askerlık cıksın bellı yasa gelmıs ınsanlar uretıp katkı saglasın ekonomıye
    Cevapla
  • Vatanaşkı 6 yıl önce Şikayet Et
    4 cephede savaştığımız şu günlerde bedellinin sözkonusu dahi olmaması gerekir. Bu hem aziz şehitlerimizin hemde ailelerinin ruhunu sızlatır her türk asker doğar vatanı için gerekirse canını verir ama kesinlikle görevden kaçmaz bu bağlamda bedelli askerlik çok zaruri olmadıkça mevzubahis olmamalıdır.
    Cevapla
  • Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah dua edin bedelli gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı