Hedef 450 km: Temizlik başlıyor!

Fırat Kalkanı’yla Türkiye-Suriye sınırının 110 km’lik bölümünü DEAŞ ve PKK’dan temizleyen TSK, hattı genişletecek.

GİRİŞ 26.10.2017 09:22 GÜNCELLEME 26.10.2017 10:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye’de Esed ve muhalifler arasında süren savaşı fırsata çevirerek 2012 yılında PKK’nın tek taraflı kanton ilan ettiği Halep’in Afrin ilçesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) öncelikli hedefi haline geldi. İdlip operasyonunu 8 Ekim’de başlatan TSK, Afrin’de işgalci unsur olan PKK ile sıfır noktalarda mevzilendi. Salva’da ilk toplanma merkezini kuran Mehmetçik, PKK işgalindeki Der Ballut, Cinderes, Karasin gibi terör mevzilerine sıfır noktalarda konuşlandı.

STRATEJİK NOKTALARA ÜS

Salva Toplanma Merkezi sonrası bölgenin en yüksek noktası, Cebel-i Bereket’i iletişim üssüne dönüştüren TSK, Şeyh Süleyman, Han Asel, Fovc Sitte Erbain, Taftenaz, Ebu Duhur ve Anedan’da üs kurma çalışmalarına başladı. Oğulpınar’dan geçen ve Kefer Lusin, Dar Et Izze güzergahından İdlip’in doğusuna sevk edilen birliklere yenilerini ekleyen TSK, operasyonun en büyük sevkiyatını ise 24 Ekim Salı gecesi gerçekleştirdi. Toplamda 70’ten fazla araç, tank ve zırhlı personel taşıyıcı belirlenen noktalara sorunsuz ulaştı.

AFRİN’DE TEMİZLİK BAŞIYOR

Astana görüşmelerinde mutabık kalınan 14 gözlem noktasında konuşlanma amaçlı İdlip’e giren TSK belirlenen noktalarda stabil durumun sağlanması ile PKK işgalindeki Afrin’e yönelecek. Terör örgütü PKK, tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin’den sınır hattında bulunan mülteci kamplarını sık sık havan ve füzelerle vuruyor. Bu nedenle Türkiye, 911 kilometrelik Suriye sınır hattında en önemli tehdit noktası olan Afrin’e operasyon için hazırlanıyor. TSK, Azez ve Kala Saman bölgelerinden başlayacak kıskaç operasyonu ile Afrin’i PKK teröründen arındıracak.

TEHDİT SAFDIŞI EDİLECEK

Türkiye tarafından sınır güvenliği ve terör unsurlarını bertaraf amaçlı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile 110 kilometrelik alan PKK ve DEAŞ’tan temizlendi. Azez-Burseya’dan Dar et Izze-Der Ballut bölgesine uzanan ve PKK işgalindeki 130 kilometrelik Afrin bolgesinin temizlenmesi ile bu koridorda 240 kilometre güvenli hale gelecek. Daha sonrasında batı yönünde Harem, Serakıp, Sermin, Cisr Şugur, Hırbit el Cuz ve Hancağız ve Rabia’dan Türkmen Dağı’na ulaşan 210 kilometrelik alana da TSK’nın yerleşmesi ile güvenlik koridoru Akdeniz’de son bulacak. Türkiye’nin tarihi hamlesi ile 910 kilometrelik Suriye sınır şeridinde 450 kilometrelik alanda terör tehdidi saf dışı edilmiş olacak. 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 11
  • ALPAGO 6 yıl önce Şikayet Et
    Buralar temizlendikten sonra Türkmen agirlikli ve türkiye yanlisi arap nufüs yerlestirilmelidir. Ayni sekilde Hakkari ve diger sinir sehirlerimizede ülkemizde bulunan arap nufüs gerkli imkanlar sunularak yerlestirilmelidir. Doguda sinir bölgelerindeki tüm sehirlerdeki nufüs yapisi yeniden gözden gecirilmeli ve sinirda bulunan sehirlerimizin nufüslari milli bir cercevede yeniden yapilandirilmalidir.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Önemli soru şu: Buralar temizlendikten ve kontrol altına alındıktan sonra ne olacak? eğer buralara ilerde yine rejim yerleşirse, ABD'nin yapamadığını Esed yapar. KKTC örnek bir model olabilir buralar için.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    konuş konuş konuş başka bişey yok
    Cevapla
  • BİRİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    harika haber
    Cevapla
  • ZAZA 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, mehmetciğimize zaferler nasip etsin.Ben de hazırım gerekirse canımı veririm memleketim için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'