AYM üyelerine talimat bakın nereden gitmiş?

FETÖ'nün AYM üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan'ın örgüt talimatlarını eski raportör Selami Er’den aldığı ortaya çıktı.

AYM üyelerine talimat bakın nereden gitmiş?
AYM üyelerine talimat bakın nereden gitmiş?
GİRİŞ 28.10.2017 06:54 GÜNCELLEME 28.10.2017 06:54

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan fezleke hazırlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekede, örgüt adına AYM’de etkin olduğu belirtilen üyelerin, FETÖ’nün mahkemedeki faaliyetlerini organize eden eski raportör Selami Er üzerinden sivil imamlarla irtibat kurduğuna dikkat çekildi. Örgüt içerisinde “Selahattin” kod adını kullanan Alparslan Altan’a, sadece internet üzerinden haberleşmede kullanmak için “patates” diye tabir edilen hat verildiği de vurgulandı.

“ŞERH DÜŞÜN” TALİMATI

Fezlekeye giren ByLock konuşmaları, iki üyenin de kamuoyunu yakından ilgilendiren bireysel başvurularla ilgili örgütten talimat aldığını ortaya koydu. “Tarık” kod adlı sivil imam Ömer İnan ile Salim kod adlı Selami Er arasında geçen konuşmalara göre, iki üye, FETÖ’cü darbe girişimi sonrası kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın yaptığı bireysel başvuru kararına ilişkin “şerh koyun” şeklinde talimat aldı. AYM, 9 Ekim 2015’te açıkladığı kararda, Karaca’nın başvurusunun kabul edilemez olduğuna hükmetmişti. Kararın açıklandığı gün yapılan sivil imam İnan’ın, eski raportör Er’e, “Hidayet abi kararı bugün yayınlandı. Karardaki Selahattin (Alparslan Altan) abilerin karşı oyu manifesto niteliğinde diye yazdı Bülent Bey” mesajını yazdığı görülüyor. Er ise buna karşılık “Bilgi vermistim:)” ifadesini kullandı.

DOSYAYA DESTEK LAZIM

ByLock yazışmalarına, İstanbul’daki skandal tahliye kararına imza atan kamikaze hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik de girdi. Başer ve Özçelik’in bireysel başvurularının AYM gündemine alınması üzerine, örgüt üyelerinin harekete geçtiği görülüyor. Dosya ile ilgili kararın açıklandığı 20 Ocak 2016’dan bir gün önce Selami Er, bir diğer raportör Bahadır Yalçınöz’e, “Yarınki heyette Ertan Bey (Erdal Tercan) var. Ertan bey ‘bir şey sorcam’ dedi, bir arkadaş gitse iyi olur” diyor. Er, başka raportör Recep Ünal’a da “Ertan Bey’e acil uğrasanız biriniz. Yarınki dosya ise destek olmak lazım” ifadesini kullanıyor. Dosyanın görüşüldüğü gün de Er, Yalçınöz’e, “Görüşüldü mü dosya? Kaça kaç?” diye soruyor.

CUMHURBAŞKANINI NASIL YARGILAYACAKLARINA ÇALIŞMIŞLAR

Sivil imam Ömer İnan ile eski Raportör Selami Er arasında 13 Eylül 2015 tarihindeki ByLock yazışmaları, FETÖ’nün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nasıl yargılayacaklarını planlamaya başladıklarını gösteriyor. Söz konusu yazışmalara göre, İnan, Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda çalışılması gerektiğini, bu hususu örgüt mensubu Bahadır Yalçınöz’e de bildirdiğini, bu hususta başka cezacıların da çalışacağını söylüyor. 

Yeni Şafak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi