Kafalar karıştı, günün sorusu 'Saat kaç?

Dünya genelinde saatlerin geri alınması ile birlikte Türkiye'de de bazı cep telefonları ve bilgisayarlar otomatik olarak saatleri geri aldı, vatandaşların kafası karıştı.

Kafalar karıştı, günün sorusu 'Saat kaç?
Kafalar karıştı, günün sorusu 'Saat kaç?
GİRİŞ 29.10.2017 10:19 GÜNCELLEME 29.10.2017 10:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ise Bakanlar Kurulunca, saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi kararlaştırılmıştı.

Yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi Gazete'nin yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi. 

Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti.

Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Bazı bilgisayarların da otomatik olarak kendini güncellemesi nedeniyle saatler bir saat geride gösterilebiliyor. 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Dün kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından bazı ajanslar yaz saati uygulamasından vaçgeçildiğini yazmıştı. Ancak gerçek farklıydı. Resmi Gazete'de yer alan açıklamanın 1. Maddesi'nde  Bakanlar Kurulu'nun 7 Eylül 2016 tarihli, 2016/9154 sayılı kararına gönderme yapılıp '28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınması kararlaştırılmıştır' deniyordu. 2. Madde'de ise Bakanlar Kurulu'nun 2016/9154 sayılı kararanın yürürlükten kaldırıldığı belirtiliyordu.

YORUMLAR 7
  • hayriye 6 yıl önce Şikayet Et
    doga zaten kendi dengesini ayarliyor.biz artik ileri geri alip durmayalim.boyle cok iyi artik saatle ugrasmayi birakin.
    Cevapla
  • gayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    hepinize sonsuz teşekkürler...sabah servisi kaçırdık...
    Cevapla
  • Bordo 6 yıl önce Şikayet Et
    hahahah:))
    Cevapla
  • mukemmelitati 6 yıl önce Şikayet Et
    saat 11. 43 :)
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizde kafaları karistirmaktan başka bir şey yapmamisssiniz. Aciklamanizdan bir şey anlaşılmıyor. Saat 11.15 demek yeter.
    Cevapla
  • Okuyucu 6 yıl önce Şikayet Et
    O degil de bence yeni sistemde daha çok karanligi degerlendirdigimiz icin sanki daha çok enerni tuketiliyor gibi. Bir de tum dunya ülkelerinde geri alınıyorsa enerjiden tasarruf etmeyi bi biz mi akıl ediyomusuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!