Erdoğan'ın resti sonrası herkes satmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sig Sauer silahlarının artık alınmayacağını ve kullanılmayacağını belirtmesinin ardından bu silahların satışı da arttı.

GİRİŞ 30.10.2017 09:39 GÜNCELLEME 30.10.2017 15:30
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Özellikle kamu görevlileri internetteki silah alım satım sitelerine verdiklerini ilanlarla Sig Sauer marka silahlarını elden çıkarmaya çalışıyor. Sitelere verilen ilanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayı yaptığı 12 Ekim'den itibaren yoğunlaşması dikkati çekiyor.

'KAMU GÖREVLİSİNDEN TERTEMİZ'

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki siyasi gerilim sürecinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları için talep edilen 1.2 milyon dolar tutarındaki Sig Sauer marka silahların Türkiye'ye satışında problem çıkmış, Amerikan Kongresi'ne satış onayı için sunulan teklif geri çekilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 12 Ekim'de valilerle bir araya geldiği bir toplantıda bu duruma tepki göstererek bu silahların alımından vazgeçtiklerini, yerli silah kullanımına öncelik vereceklerini açıklamıştı.

SATAN SATANA

Silah alım satımının yapıldığı popüler internet sitelerindeki ilanları incelendi. Sitelerde 12 Ekim'den itibaren Sig Sauer marka silahların satışı yoğunlaşmış durumda... Bu satışları yapanların neredeyse tamamı ise kamu görevlisi. 'Kamu Görevlisinden Sıfır', 'Kamu Görevlisinden Tertemiz', 'Kamu Görevlisinden Kutusundan Hiç Çıkarılmamış' başlığıyla satışa çıkarılan ve neredeyse üç haftadır satılmayı bekleyen tabancaların fiyatı modeline göre 10 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 76
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir abi yaa bireysel silahlanmanın azaltılması lazımken yeni silah satışı olmamalı silah ölüm getirir
    Cevapla
  • misafir6 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanımız kullanılmayacak derken; artık yenilerini daha iyi ve yerli kullanalım, ABD kanı mavi faşist ve terörist devletinden almayalım, silah bağımlılığımızı azaltalım demiş. Anlamadığım elimizde olanları niye satıyoruz. haberin bu açıklamayla ne alakası var.
    Cevapla
  • palareis1616 6 yıl önce Şikayet Et
    sig sauver gibi silahın olsun canik manik bunun tırnağı olamaz...kullanmadığım silah kalmadı.sig sauver hakikaten silah.diğerleri oyuncak gibi.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş ilkkez doğru yorum yapan birini gördüm smith wesson ve glockla piyasanın en iyisi
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar destekliyoruz abiler insanlar boşuna mı cam filmi yaptırdılar
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye icinde bu silahlarin alinip-satilmasi cok da önemli degil. Önemli olan bu silahlarin Türkiye disina satilmasi ve Türkiye´ye de girisine her türlü engelin cikarilmasi. Yoksa kamu görevlisi satiyor, kim aliyor. Alan da Türk satan da Türk olunca birsey degismiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor