Türk mahallesinde gerginlik! Yine geldiler

Belçika’nın Anvers şehrindeki Türk mahallesinde, PKK sempatizanları yine Türk vatandaşlarını kışkırtıp slogan attı.

GİRİŞ 30.10.2017 12:51 GÜNCELLEME 30.10.2017 15:20
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Belçika’da geçtiğimiz gün PKK sempatizanları Anvers şehrindeki Türk mahallesini basıp Türklere saldırmıştı. Saldırının ardından birçok Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı. 10’dan fazla yaralının olduğu saldırıda polis araya girip vatandaşları sakinleştirmişti.

MAHALLEDEN KOVDULAR

Dün gece tekrar Türk mahallesine gelen PKK sempatizanları yine Türk vatandaşlarını kışkırtıp slogan attı. Toplanan Türkler PKK sempatizanlarını mahalleden kovdu. Kalabalık sakinleştirilemeyince polis özel harekatı araya girdi. 40’tan fazla Türk vatandaşı sorguya alınırken, kavgada 1’i polis 4 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, “Dış ülkede yaşanan bir sorunun bizim ülkemizde bu kadar olay çıkarmasını kınıyorum, bu olaylar yüzünden şehrimizin güvenliği ve huzuru tehlikede” dedi.

De Wever, Anvers şehrinde 1 hafta boyunca grup halinde dolaşma yasağı getirmişti.

ÜLKÜ OCAĞINA SALDIRI

PKK provokasyonlarının yaşandığı Belçika’da ülkücü derneği tarandı 

Terör örgütü PKK sempatizanları tarafından çıkartılan olayların devam ettiği Belçika’nın Genk şehrine bağlı Waterschei ilçesinde yer alan Türk Kültür Ocağı'na gece saatlerinde silahlı saldırıda bulunuldu. 

Yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapan söz konusu ocağın dernek Başkanı Cengiz Açık, olayı kısaca izah etti ve daha geniş bilginin resmi makamlar ve Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız tarafından yapılacağını belirtti. Başkan Cengiz Açık’ın olayla ilgili, “Görgü tanıklarının ifadelerine göre derneğimiz gece saat 05.00 civarında taranmış. O saatlerde açık olan kahvehanede olanlar önce ne olduğunu anlayamamışlar. Sabah 08.30’da ocak sorumlumuz Asım bey gelince vitrinde kursun izlerini görüyor ve hemen durumu bize bildirdi” dedi.

4 MERMİ İZİ

Ocağa geldiklerinde vahim bir tablo ile karşılaştıklarını belirten Cengiz Açık, ilk etapta 4 mermi izine rastladıklarını söylerken, “Durumu derhal polise bildirdik ve ayrıca belediye başkanı Wiem Dries’i arayarak durumu izah ettik. Bizler bu olayı kimin yaptığını henüz bilmiyoruz. Ancak son gelişmelere bakılırsa ortada çok vahim bir tablo var. Bu gelişmelerden dolayı hem bizler hem Türk toplumu çok tedirgin. Belçika Polisine ve yargısına güveniyoruz. Olayı yapanların hızlı bir şekilde belirlenmesi ve yakalanması temennimizdir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Açık, “Bağlı bulunduğumuz Belçika Türk Federasyonu Genel Başkanı Ömer Zararsız ve Konfederasyon Başkanı Cemal Çetin bu saldırı hakkında bilgilendirildi. Onlar ilerleyen saatlerde daha geniş açıklamlarda bulunacaklardır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 79
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan icin ölürüz ancak bunlarla bas etmesini biliriz
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu soysuzlar o kadar kurşun sıkıldı niye ölmediniz diye Türkleri suçlar
    Cevapla
  • sert kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Turklerin uzerine bilincli olarak gonderiliyorlar.Sadece Belcika degil Avrupanin her yerinde vatansiz kelesekleri uzerimize saliyolar.Cunki Turkiyeye saldirabilmek icin tehdit olusturan Avrupali Turklerin isini bitirmektir.
    Cevapla
  • Semih 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen amaçları gurbetçiler i korkutup Türkiye ye geri dönmeleri için göreceksiniz ileride diğer ülkeler de aynı oyunu oynayacaklar
    Cevapla
  • Yirmi8 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Türkü korusun yüceltsin !
    Cevapla
  • BatininTeroruCiciMi? 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu teroristler belcika polisi ile entegre ve koordineli bir sekilde calisiyor. Fatura yine bilindigi uzere Turk halkina cikariliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...