ABD vatandaşlarına bandrol vize kolaylığı

Dışişleri Bakanlığı, 8 Ekim’de getirilen vize yasağı nedeniyle oluşan mağduriyeti azaltmak için ABD vatandaşlarına bandrol vizeyle Türkiye’ye geçiş kolaylığı sağladı.

ABD vatandaşlarına bandrol vize kolaylığı
ABD vatandaşlarına bandrol vize kolaylığı
GİRİŞ 31.10.2017 11:27 GÜNCELLEME 31.10.2017 17:04
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, vize yasağı nedeniyle oluşan mağduriyeti azaltmak için ABD vatandaşlarına bandrol vizeyle Türkiye’ye geçiş kolaylığı sağladı.

8 Ekim’de getirilen vize yasağıyla Türkiye’ye Amerikan pasaportuyla aktarmalı veya direkt uçuşla gelen yolcular sınırdan dönmek zorunda kalmıştı.

Önceden vize almamış yolculara sınırda verilen “bandrol vize” olanağı da ABD vatandaşları açısından kaldırılmıştı. Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına bandrol vize kolaylığı sağladı. Diplomatik kaynaklar, bandrol vizesiyle, ABD’li vatandaşların vize yasağı dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetin azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

AKTARMALI GİRİŞ

Vize krizinin ardından ABD vatandaşları Atatürk Havalimanı’ndan geri çevrilmişti.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye gelmek isteyen ABD vatandaşları öncelikle, Türkiye ile arasında vize yasağı olmayan bir ülkeye seyahat ediyor. Oradan da direkt uçuşla Türkiye’ye giriş yapabiliyor. Bunun için, pasaportlarına gittikleri ülkede çıkış damgası vurduruyor. Daha sonra bu ülkeden Türkiye’ye direkt uçuşla gelip sınırda kaşeyle verilen bandrol vizesi alarak geçiş yapıyor. Çıkış yaptıkları ülke ABD yerine son yaptıkları direkt uçuşun menşei ülkesi olduğundan vize yasağına tabi tutulmuyor.

ÇIKIŞ DAMGASINA BAKILIYOR

Türkiye’ye aktarmalı uçan yolcular aktarma yaptıkları ülkede pasaportlarına çıkış damgası vurdurarak Türkiye’ye direkt uçuş yapıyor. Aksi takdirde, aktarmalı uçuş yapmış olsalar da pasaportta en son çıkış yaptıkları ülke ABD olanlar Türkiye sınırında geri çevriliyor. Vize yasağının başladığı 8 Ekim’den önce e-vize alan ABD vatandaşları ise Amerikan pasaportuyla sorunsuz bir şekilde Türkiye’ye girebiliyor. 

YORUMLAR 30
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sulandırın bakalım sonu nereye varacak ?
    Cevapla
  • sıradan 6 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi iş yapamıyoruz..
    Cevapla
  • tosun 6 yıl önce Şikayet Et
    onlarda bize aynısını yapiyormu onlar buraya ajanlık yapmaya geliyor biz oraya masum turist olarak gidiyoruz
    Cevapla
  • atilla tuncel 6 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun ,ne oldu simdi.bir suru atar yaptiniz hepsi sov demekki
    Cevapla
  • Musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Baya Amerika sevdalısı varmış hükümette her şey bahane
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu