Şehit Eren Bülbül'ün adı Somali'de yaşatılacak

Trabzon Maçka'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül'ün adı Somali'de yaşatılacak.

Şehit Eren Bülbül'ün adı Somali'de yaşatılacak
Şehit Eren Bülbül'ün adı Somali'de yaşatılacak
GİRİŞ 31.10.2017 10:22 GÜNCELLEME 31.10.2017 10:22

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Sabah Namazı Devrimi'nin ortaklaşa başlattığı kampanyayla Somali'de 24 kişilik kız yetimhanesiyle Somalili yetimlere yeni bir umut kapısı olacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sabah Namazı Devrimi ile birlikte Trabzon Maçka’da hain terör saldırısı sonrasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül adına Somali’de kız yetimhanesi inşa etmek için kampanya başlattı.

Dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hamilik yapmayı sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Sabah Namazı Devrimi ile birlikte Somali’de inşa edeceği 24 kişilik kız yetimhanesiyle Somalili yetimlere yeni bir umut kapısı aralaması hedefleniyor.

550 bin TL’lik maliyetin temin edilmesiyle inşa edilecek olan kız yetimhanesi, Trabzon’un Maçka ilçesinde hain terör saldırısı sonrasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün ismini taşıyacak.

5 YETİMHANEDEN BİRİNİN ADI EREN BÜLBÜL OLACAK

Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi, Anadolu Kız Yetimhane Kompleksi içerisinde inşa edilecek olan 5 ayrı binadan biri olacak. Kompleks tamamlandığında 5 ayrı yetimhanede 120 yetim çocuk barınacak.

10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kompleksin içerisinde iki katlı bir bina şeklinde yer alacak olan Şehit Eren Bülbül Yetimhanesinde; çok amaçlı salon, mutfak, etüt salonu, yatak odaları ve bakıcı odası bulunacak. Toplamda 215 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacak olan yetimhanede yetimlerin; eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, barınma şartlarının iyileştirilmesi, kalkınma ve farkındalığın oluşturulması gibi faydaların da sağlanması bekleniyor.

YETİMHANE BAĞIŞÇILARINI BEKLİYOR

Hayırseverler, Somali’de inşa edilecek olan Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi, bütün operatörlerden “EREN BÜLBÜL” yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “Eren Bülbül” açıklaması ile birlikte Eren Bülbül isminin Afrika’da yaşatılmasına bir nebze olsun katkıda bulunabileceği bildirildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar