Bakanlar Kurulundan Kamu görevlilerine müjde: 15 Kasım'dan sonra kalkacak!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kamu görevlilerini yakından ilgilendirecek açıklamalar gerçekleştirdi. Bekir Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken "çıkmalarına sakınca yoktur" belgesinin aranma zorunluluğunun 15 Kasım'dan sonra kaldırılacağını ifade etti.

Bakanlar Kurulundan Kamu görevlilerine müjde: 15 Kasım'dan sonra kalkacak!
Bakanlar Kurulundan Kamu görevlilerine müjde: 15 Kasım'dan sonra kalkacak!
GİRİŞ 01.11.2017 09:01 GÜNCELLEME 01.11.2017 09:01

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışlarında 'özel izin belgesi' göstermeleri zorunlu hale getirilmişti. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışları için gerekli olan 'belge' zorunluluğu kaldırıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısında kamu görevlilerine de ilişkin açıklamalara yer verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışları için zorunlu olan belge konusunda yeni karar alındığını belirtti. Bakan Bozdağ, yurt dışı için belge zorunluluğunun kaldırıldığının açıklamasını gerçekleştirdi.

BAKANLAR KURULU SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ'DAN GELEN AÇIKLAMA!

"Bugün Bakanlar Kurulumuzda FETÖ/PDY 15 Temmuz 2016 Tarihinde darbeye kalkışması sonrasında alınan tedbirlerden bir tanesinin 15 Kasımdan geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmasını hususu da karara bağlanmıştır. Bildiğiniz gibi bu tedbirlerden birisi kamu görevlilerinin yurtdışına çıkarken çalıştıkları kurumdan yurtdışına çıkmalarında sakınca yoktur şeklinde bir belge aranıyordu. Ayrıca yakınları da hakeza böyle bir uygulamaya muhatap oluyordu. Bunun yanında KKTC, Ukrayna ve Gürcistan’a giden vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ile yurt dışına çıkıyorlar, ancak bunlarla ilgili de SGK sorgulaması yapılıyor. Eğer kamu görevlisiyse kurumlarından bu belge isteniyordu. Bu bir takım zorluklara da yer açıyordu.

Ancak o günün şartlarında Ülkemiz için böyle bir tedbirin alınma zorunluluğu olduğundan bu karar alınmıştı. Gelinene noktada bu tedbire 15 Kasımdan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır. Bundan sonra kamu görevlileri böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan izin aldıkları takdirde yurtdışı seyahati yapabileceklerdir. Ayrıca böyle bir sorgulamada bu açıdan yapılmayacaktır. Zira teknik imkanlar çerçevesinde adli olarak yurtdışına çıkma yasağı olanlar ya da pasaportunda tahdit olanlar dışında rahatlıkla yurtdışına çıkabileceklerdir. Bunun da hayırlı olmasını temenni ediyorum."

BEKİR

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı