Yerli otomobil ne zaman çıkıyor? Yerli otomobil hakkında son gelişmeler...

Milyonlarca sürücünün merakla beklediği yerli otomobil ne zaman çıkıyor? Henüz seri üretime geçmeyen yerli otomobil ile ilgili son gelişmeler haberimizin detayında...

Yerli otomobil ne zaman çıkıyor? Yerli otomobil hakkında son gelişmeler...
Yerli otomobil ne zaman çıkıyor? Yerli otomobil hakkında son gelişmeler...
GİRİŞ 02.11.2017 09:45 GÜNCELLEME 02.11.2017 09:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Sürücü adaylarının merakla beklediği yerli otomobilin çıkış tarihi belli oldu mu? İsmi dahi sır gibi saklanan yerli otomobile babayiğit bulundu mu? Yerli otomobil ne zaman seri üretime geçecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söz vermesinin ardından, yerli otomobil için önemli bir aşamaya geçiliyor.

İŞTE YERLİ OTOMOBİL İLE İLGİLİ ÖNE ÇIKANLAR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söz vermesinin ardından, yerli otomobil için önemli bir aşamaya geçiliyor. TOBB tarafından oluşturulan ve yerli otomobili üretecek olan yerli ortak girişim grubu, perşembe günü Beştepe’de düzenlenen törenle açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki törenin geniş bir katılımla yapılması planlanıyor.

TOBB’un yerli otomobil çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında Mayıs ayında yapılan TOBB’un 73. Olağan Genel Kurulu’ndaki, diyalogla başladı.

Erdoğan konuşmasında yerli otomobil çağrısını yinelerken, “Bir teklifim var. Bu milletin evladı olarak buna hasretim. Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB yüzde 100 yerli otomobili, “Made in Turkey’ olarak çıkarsın. Biz bu konuda yanınızdayız” dedi.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Hisarcıklıoğlu söz isteyip, “Sayın Cumhurbaşkanım biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız” yanıtını verdi.

Genel kuruldan sonra Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birçok firmayla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan birkaç turlu görüşmelerin ardından, yerli ortak girişimini oluşturacak firmalar belirlendi. Kulislerde, ortak girişim grubunun 3’den daha fazla firmadan oluştuğu belirtiliyor.

yerli-otomobil-ne-zaman-çıkıyor

YERLİ OTOMOBİL NE KADAR YAKACAK?

Yerli otomobilin sadece fiyat konusunda değil yakıt konusunda da vatandaşların bütçesine uygun olması hedefleniyor. 

Otomobilin, 6 saatte doldurulabilen batarya ile çalışması, 100 kilometre şarj etmeden gidebilmesi planlanıyor.

Otomobilin enerjisini sağlayacak bu şarjın günde 2 liralık maliyeti olması planlandı. Böylelikle yerli otomobilin hem üretim hem de tüketim konusunda ekonomik olarak Türkiye'ye katkı sağlaması bekleniyor.

UÇAK TEKNOLOJİSİ

Sensör teknolojisi bu araçta önemli yer tutacak. Diyelim ki, yolda giderken, güvenlik riski oluşturacak şekilde öndeki araca yaklaştınız. Araç onu normal sensör teknolojisinden daha kısa sürede hissedecek ve ona göre tedbir geliştirecek.

'ÖNDEKİ ARAÇLA İLETİŞİM KURACAK'

Aracımızda sensör teknolojilerini ve araçlar arası iletişim sistemlerini de kullanacağız. Diyelim ki, öndeki araca, kaza riski oluşturacak şekilde aşırı yaklaştınız, araç mevcut sensör teknolojilerinden çok daha hızlı bir şekilde bunu tespit ederek fren sistemini devreye alacak. Ancak fren yapma mesafesi yeterli olmazsa, öndeki araçla iletişim kurarak, eğer müsaitse o araçtan hızını artırmasını isteyecek. Öndeki araçta bu talebi alacak, çok hızlı bir şekilde değerlendirecek ve önü müsait ise hızını artıracak. Bütün bu işlemler, adeta saliseler içinde yapılacak.' 

YORUMLAR 16
  • Ay yıldız tim 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık çıksın 4 senedir parasını topluyorum yabancı arabaya değil kendi ülkemin ürettiği arabaya paramı vermek istiyorum. heyecanla bekliyoruz inşallah en kısa zamanda çıkartırlar.
    Cevapla
  • Engin 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bu guruba dahil olmuş Kıraça Holding bünyesindeki karsan zaten elektrikli otobüs minibüs üretiyor hatta otomobil tasarımlarıda var. Bunlar yerli değilmi bunların yaptıkları yerli araç değilmi. Eğer bu şirket yerli değil isede ozaman yerli otomobil grubu içinde ne işleri var, acaip karışık işler.
    Cevapla
  • securtiy 6 yıl önce Şikayet Et
    tümosan en güçlü adaydır. zira özellikle motor ve şanzuman aksamını üretebilecek yegane firmadır.muhtemelen sayın cumhurbaşkanımız en dogru kararı verecektir.gözün aydın TÜRKİYEM.........
    Cevapla
  • yerliyersiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Üretmeyin zarar edeceksiniz parası yine bizden çıkacak
    Cevapla
  • security 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden üretmeyelim bence kesinilikle tutacak bir büyük adımdır.sadece üretenler kazanmıyacak yan sanayi orta ,sanayi arka sanayi aklınaıza ne geliyorsa bu arac özellikle yurt dışında iyi pazar yakalıyacaktır orta asya ve afrikada peynir ekmek gibi satılacaktır.ve biz tüketicilerde ucuz ve son teknoloji en önemlisi Yerli araba ya binecegiz.şimdiden Hayırlı olsun.........
    Cevapla
  • tokatci 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik millet tercihini yapti cok gec kaldiniz alman ,japon,fransiz,italyan arabalarini kullaniyor yerli ucuz olmayacagi icin neden alsin arti zaten kabak tadi vermeye basladi 2003 ten beri yerli araba yollarda .
    Cevapla
  • Çakıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san. Müslüman Türk milletini tanımamışsın. Sanırım Ya Müslüman değilsin, Yada Türk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?