BMC'nin sahibi Ethem Sancak kimdir? Yerli otomobili üretecek firma

Yerli otomobili üretecek ortak girişim grubu bulunan 5 firmadan biri BMC şirketi oldu. Peki, BMC Holding'in sahibi Ethem Sancak kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Ethem Sancak'ın detaylı biyografisi...

BMC'nin sahibi Ethem Sancak kimdir? Yerli otomobili üretecek firma
BMC'nin sahibi Ethem Sancak kimdir? Yerli otomobili üretecek firma
GİRİŞ 18.01.2018 14:45 GÜNCELLEME 18.01.2018 14:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'' tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlediği bu toplantıda yerli otomobilleri üretecek ortak girişim grubu listesini duyurdu. Yerli otomobil üretimi gerçekleştirecek firmalar Anadolu Grubu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu Holding olarak resmen açıklandı. Söz konusu grubu oluşturan firmalar, imzaları atmak üzere Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yerli otomobil üretimi için babayiğitler arıyoruz" çağrısından sonra, üretimin gerçekleştirilmesi için gönüllü olan iş adamlarından biri de BMC Holding'in sahibi Ethem Sancak oldu.

ethem sancak ile ilgili görsel sonucuYERLİ OTOMOBİLLERİ HANGİ FİRMALAR ÜRETECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yerli otomobilin üretiminde yer alacak beş firmayı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum.

1) Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum.

2) İkinci şirket BMC grubudur. Kendilerini tebrik ediyorum.

3) Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding.

4) Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu.

5) Beşinci Zorlu Holding'dir.

Projede bir de özel sektör koordinasyonunu yürütecek olan TOBB ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığımız var" dedi.

ETHEM SANCAK KİMDİR?

Ethem Sancak; 1958 Siirt doğumlu Türk iş adamıdır.

İlk ve orta eğitimini Siirt'te tamamlayan Sancak üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 1976 yılında mezun olduktan sonra 1976-1978 yılları arasında gazetecilik yaptı.

Üniversite yıllarında katıldığı Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin (TİKP) güneydoğu ve doğu sorumluluğu ile Diyarbakır İl Başkanlığını yaptı. İlerleyen yıllarda ticarete atıldı.

1987 yılında Es Ecza Deposu'nu, 1989'da kozmetik ve itriyat alanında eczanelere hizmet sunan Esko Itriyat'ı, 1993 yılında ise Hedef Ecza Deposu'nu kurdu. Hedef Ecza Deposu'nun 2001 yılında Alliance Boots ile ortaklık kurması sonucu kurulan Hedef Alliance Holding yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Elindeki holding hisselerini satan Sancak, ES Mali Yatırım Danışmanlık adında bir şirket kurmuş, bu şirketle kamyon, otobüs ve askeri araç üreticisi BMC'yi satın almıştır.

TMSF tarafından İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle el konulan Çukurova Grubu’na ait Akşam gazetesi ve SkyTürk 360 Televizyonu, 2013 Kasımda 62 milyon dolar bedel üzerinden Star Medya Grubu’nun eski sahibi Ethem Sancak’a satıldı. Ethem Sancak, böylece, Skyturk360 televizyonu ve bünyesinde 2 ulusal gazete; 1’i haftalık, 4’ü aylık olmak üzere 5 dergi ve 1’i ulusal, 1’i bölgesel olmak üzere 2 radyo kanalı sahibi oldu.

ethem sancak ile ilgili görsel sonucu

2006 – 2010 yılları arasında Brezilya İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yaptığı sırada iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü döneminin Brezilya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lula da Silva tarafından, iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü Brezilya'nın en üst düzey hizmet madalyası olan "Rio Branco Liyakat Nişanı" ile onurlandırılmıştır.

2001 yılında 'Yılın İşletmecisi' ve 2005 yılında 'Yılın Girişimcisi' seçilen Ethem Sancak, 2007 yılında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 'Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülüne' layık görülmüştür.

Fuat Sezgin ile birlikte 2010 yılında kurmuş olduğu Fuat Sezgin İslam ve Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

2004 – 2010 yılları arasında Türkiye Ecza Depocuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 2007 – 2008 yılları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı olarak görev yapı.

Şu anda İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi, ERG Yürütme Kurulu Üyesi, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği(TUSEDAD) Kurucu Üyesi, TESEV Mütevelliler Kurulu Üyesi, Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Ak Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (DHK) üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Ethem Sancak evli ve üç çocuk babasıdır.

Ethem Sancak kimdir nereli? BMC'nin sahibi

YORUMLAR 8
  • mdraz1@hotmail.com 5 yıl önce Şikayet Et
    Prototipleri yapan otokara yapımın verilmemesi saçmalığında ötesindedir
    Cevapla
  • efekentli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sahis mng kargoda afrin operasyonunu yerden yere vuran boluculuk yapan yavuz ilhan ve nihat kelekci denen adamin patronudur.kurtculuk ve boluculuk yapanlara goz yuman destekleyen adamdir
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletin böyle yerli ve milli iş adamlarına ihtiyacı var. Yıllarca medya alanında masonların ve siyonist Yahudilerin tekelini kıran güzide şahsiyetlerden
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketler ve gurup büyük taktir ve saygıya layık ,fakat bu şirketleri bazı zorluklar bekliyor. emperyalist para baronları bu şirketlerin önünü kesecektir .Keşke Bunları kamuoyu ününde deşifre etmeselerdi gizlice işlerini yürütselerdi .İspartada uçak kazasında ölen mühendislerimiz tesadüfmü acaba .Mustafa Koç tank yapacaktı buna fırsat vermediler bu işler gizli yürümeli hedefe daha kolay varmak için .
    Cevapla
  • Devlet 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki devletin ilerle Dediği para verdiği kişiler Arasında Vestel'in sahibi gibi biraz daha 100 kişi daha lazım vatan millet sevgisi Müslüman Davası güdecek Dünya'ya yayılmalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi