Konyalı Ali Küçük Hoca Hakka yürüdü

Konya’nın önemli din ve ilim adamlarından olan Ali Küçük Hoca vefat etti. Ali Küçük Hoca, bir süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu.

Konyalı Ali Küçük Hoca Hakka yürüdü
Konyalı Ali Küçük Hoca Hakka yürüdü
GİRİŞ 05.11.2017 23:38 GÜNCELLEME 06.11.2017 10:17
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Besairul Kuran ismiyle kaleme almış olduğu Kuranı Kerim tefsirinin yazarı olan Konyalı İlim adamı Ali Küçük Hoca Şubat ayında  kanser sebebiyle tedavi altına alınmıştı.

Vefatıyla sevenlerini ve tüm Konya'yı hüzne boğan Ali Küçük Hoca'nın cenazesinin pazartesi günü ikindi namazını müteakip Sultan Selim Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

ALİ KÜÇÜK KİMDİR?

Ali Küçük Hoca; Çumra'nın Apa köyünde doğdu. İlk tahsilini köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 1972 yılında İmam-Hatip okulundan mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Ribat, İlk Adım dergileri ve Vahdet gazetesinde yazıları yayınlandı. İyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük Hoca, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Türkiye'nin hemen hemen bütün vahye duyarlı radyolarında, tefsir ve hadis dersleri yayınlanmaktadır. Bu arada sürekli Kur'an ve sünnet öğrenip insanlara ulaştırma çabası içinde olmuştur. İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğuna kesin inancı, Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde yaptığı dersler neticesinde toplumun vahiyden çok uzak olduğunu görmesi, kendilerine vahiy ulaştırdığı insanlardan aldığı, "Kur'an'ı ve Kur'an üzerine yazılmış eserleri anlayamıyoruz" şeklindeki ifadeleri, Ali Küçük Hoca’yı Kur'an tefsiri yazmaya şevk etmiştir. Allah'ın inayetiyle  her kesimin, ilkokul seviyesinde öğrenim görmüş Müslümanların dahi zorlanmadan anlayabileceği bir tefsir yazmayı gerçekleştirmiştir.

YORUMLAR 42
  • fani 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Spulatbatman 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun kendi cumertliğene göre onu razı etsin tüm müslüman ların başı sağolsun
    Cevapla
  • Spulatbatman 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun kendi cumertliğene göre onu razı etsin tüm müslüman ların başı sağolsun
    Cevapla
  • osman42kny 6 yıl önce Şikayet Et
    inna lillah ve inna ileyhi raciun.imanina itikadina ve ALLAHIN kullari ve dinini dert edinip vahyi insanliga ulastirmaya calistigina sahitlik ederiz..mekani cennet olsun
    Cevapla
  • Hamburg lu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü