Dugin'den Türkiye'ye uyarı: Planınızı yapın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, Türkiye'yi ABD'den gelecek ekonomik yaptırımlara karşı uyardı.

Dugin'den Türkiye'ye uyarı: Planınızı yapın!
Dugin'den Türkiye'ye uyarı: Planınızı yapın!
GİRİŞ 06.11.2017 07:25 GÜNCELLEME 06.11.2017 09:10
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi darbeden bir gün önce “Orduda hareketlilik var” diye uyaran Rus stratejist, Türkiye’yi yeniden uyardı ancak bu kez darbe değil ABD’den geleceğini iddia ettiği ekonomik yaptırımlara karşı...

‘TÜRKİYE’NİN BATI’YLA İTTİFAKI SONA ERDİ’

Irak’ın işgali ve ABD’yle yaşanan krizin ardından (Tezkere krizinden bahsediyor), Ankara yeni tehlikenin Batı olduğunu anladı. Batı, Türkiye’yi arasına almak istemiyor. ABD, Kürtleri destekleyerek Türk ulus devletine tehdit oluşturuyor. Erdoğan, hem Müslümanlar hem Batı’yla ittifak yaptı. Sonuç? Darbe girişimi... ABD darbeyi, İslamcı ideolojiyi, FETÖ’yü kullanarak organize etti. Davutoğlu’nun Suriye politikası da bir başka örnek. Yine İslamcı ve Batıcı fikirlerin karışımıydı. İşlerin geldiği nokta Erdoğan’a Batı’yla ilişkilerin bittiğini gösterdi.

‘ERDOĞAN NE KADAR BAĞIMSIZSA O KADAR BATI’NIN HEDEFİ’

Hem o hem Erdoğan’ın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batı’nın hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclis’e o bombaları Rusya yağdırmadı.

 

 

‘PUTİN’İ ERDOĞAN KONUSUNDA İKNA ETTİM’

Evet, yardımlarım oldu çünkü savaşın eşiğine gelmiştik! Ama başkanımız öyle ikna edilecek birisi değil. Putin, rasyonel ve realist biri. Eğer bazı konuda deliller varsa, değerlendirir.

‘PUTİN’İ DARBEYİ DESTEKLEMESİ İÇİN İKNAYA ÇALIŞTILAR’ 

Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyoz’dan sonra orduda Erdoğan’ı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğan’ı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

Putin’i Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğan’dan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusya’nın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putin’in etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiye’nin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

 

 

‘ABD ZAYIF NOKTANIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAK’

Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İran’a, Rusya’ya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiye’ye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

‘ASIL HEDEF KARLOV DEĞİL ERDOĞAN’DI’

Kesinlikle. Rusya’nın tepkisi tabii ki bu sefer farklı oldu. Düşünebiliyor musunuz; elçisi öldürülüyor ve Rusya hiçbir şey yapmıyor. Çünkü her şey gayet açıktı. Asıl hedef elçi değil Erdoğan’dı. CIA mı kullandı bilmiyorum ama FETÖ’nün yaptığı açıktı. Erdoğan’a güveniyoruz ve artık Rusya’yı Erdoğan’a karşı provoke etmek kolay değil.

 

 

‘ABD, KÜRDİSTAN’I ÖNCE SURİYE’DE KURMAK İSTİYOR’

İran, Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak... Hepimiz bir araya gelir ve Kürtlere onları tatmin edecek bir şey önerirsek kendi güvenliğimizi sağlarız. Kürt kimliğini bastırmamalıyız. Çünkü biz böyle yaptıkça ABD’nin ve İsrail’in eline düşüyorlar. İyi savaşıyorlar; Amerikan emperyalizminin kuklası olmalarını engellemeliyiz.

KAYNAK: HABERTÜRK-NALAN KOÇAK
YORUMLAR 96
  • mehmetcik717171 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okuyorum ve pes diyorum bazılarına! Arkadaşlar devlet ilişkilerinde güven olmaz,menfaat olur! Yıllardır söylüyoruz,ABD ile bizim menfaatlerimiz uyuşamaz! Rusya ve iran yıllardır yalnız ve komşularımız,bizim onlarla iyi geçinmekten başka çaremiz yok! Hepiniz orta doğu stratejisti gibi yazmışsınız! Ara sıra açın kitap okuyun,anlayın,bol keseden sallamayın!
    Cevapla
  • bir fakir 6 yıl önce Şikayet Et
    Burdan çıkarmamız gereken sonuç abd ve İsrail nasıl ki bölüp parçalayıp yönetmek istiyor aynısını Rusya da istiyor bizim tek çıkar yolumuz islam birliğini sağlayıp kefereye karşı tek yumruk olmak...
    Cevapla
  • mustafaaaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    buradan çıkarman gereken sonuç o değil kardeş!
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar bi kuruş çıksa ekonomi çöküyor hala biz abdnin bağımlısı değiliz diyosunuz
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla uçuk varsayım bunlar ama gerçek olan şu türkiye teknolojide gelişkin olmadığı için abdnin rotasında gitmeye mahkum bu iyi yolla olmassa kötü yoldan yaparlar
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    korkma
    Cevapla
  • mehmetcik717171 6 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama,adam doğru söylüyor! uçuk dediğimiz neler oldu,fetöcü teröristler darbeye kalkıştı,sivil masum insanlara kıydılar,kıbrısta rumlar,kuzeyde yunanlar ve güneyde pyd hazırda beklemiş,daha ne olsun! Tek çare ÖNCE İÇERDE GÜÇLÜ OLMALIYIZ!
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Plan mı: ya Allah , Bismillah Allah huekber.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”