PKK'ya büyük harekat öncesi sinyal!

PKK’lı teröristlere en ağır darbeyi vuracak Kandil ve Sincar operasyonlarının hazırlığı sürerken, Türk savaş uçakları dün Irak'a iki önemli hava harekatı gerçekleştirdi.

PKK'ya büyük harekat öncesi sinyal!
PKK'ya büyük harekat öncesi sinyal!
GİRİŞ 06.11.2017 10:21 GÜNCELLEME 06.11.2017 10:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

PKK’lı teröristlere kesin darbe vurmak için Kandil ve Sincar’a yapılacak askeri harekâtın planlamaları sürerken Türk savaş uçakları dün ilk kez sınırın 180 kilometre güneyine kadar inerek Irak’ın Süleymaniye kenti kırsalına bomba yağdırdı.

Talabani aşiretine bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kontrolündeki bölge, İran-Irak sınırında bulunuyor. Küçük Zap Suyu’nun ayırdığı sınır hattının Irak tarafında bulunan Mavat dağlarını 3 kez bombalayan savaş uçakları, burada terör örgütü PKK’ya ait birtakım hedefleri vurdu.

 

 

HULUSİ AKAR GECEYİ SINIRDA GEÇİRDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde askeri birlik, karakol ve üs bölgelerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz da eşlik etti. TSK'nin zirvesinin geceyi  Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığında geçirdiği ortaya çıktı. 

PKK'NIN İRAN KOLU PJAK İLK KEZ VURULUYOR

Bölge kaynakları, Süleymaniye kuzeyindeki sarp arazide, gizlenmeye ve depolamaya müsait birçok mağaranın yeraldığı Mavat dağlarında PKK ve PJAK’a bağlı teröristlerin üslendiğini belirtiyor. PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’ın, Kandil’in güneyindeki bu dağlarda mevzilendiği biliniyor. Mavat’ta vurulan noktalardan birinin terör örgütüne ait ‘Şar Bajer’ kampı olduğu iddia ediliyor.

 

 

KANDİL-SİNCAR İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Sözkonusu operasyonun, Kandil ve Sincar’a yönelik TSK operasyonu için Ankara-Tahran hattında temasların yoğunlaştığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Yeni Şafak’ın edindiği bilgilere göre Ankara, Tahran’dan PKK’nın süpürülmesi harekâtı sırasında teröristlerin kaçış noktalarının tutulması için destek istedi. Tahran ise bunun karşılığında Suriye’nin PKK işgalindeki Rakka kentini teröristlerden kurtarmak için Ankara’nın desteğini talep etti. Kandil-Sincar-Rakka hattına yönelik müzakerelerin sürdüğü biliniyor.

40 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında barınaklar, silah mevzileri ve mühimmat depoları imha edildi. Süleymaniye’deki Mavat dağına yönelik harekât da dahil, dün vurulan noktalarda 40’ı aşkın teröristin öldürüldüğü ileri sürüldü.

KANDİL VE SİNCAR'A OPERASYON SİNYALİ

Uzmanlar PKK'ya peş peşe düzenlenen bu operasyonları Kandil ve Sincar'a düzenlenecek büyük harekatın sinyali olarak değerlendiriyor.

 

YORUMLAR 14
  • Kaplan 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk lav olmaya yakin abd masalarida oyun bozmak icin iran i hedef tahtasina koymaya calisiyor Ortadogu uyandi Turkiyemiz onculuk ediyor zafer yakindir siyonizim cirpina cirpina tarihten silinecek
    Cevapla
  • Anadolulu vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah...
    Cevapla
  • tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM cümlemizi kourusn güçkuvvet versin, Temizleyin ne var ne yok.
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah icin vurun Peygamber icin vurun Sehitler icin vurun Kani yerde kalmasin
    Cevapla
  • alpi 6 yıl önce Şikayet Et
    afrin alınmadıkça terör bitmez orda
    Cevapla
  • TR2023 6 yıl önce Şikayet Et
    birde kuzey irak alinmadikca.. son 8 sehidimize saldirilar o bölgeden geliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor